7 schoenentrends van 2016

Kleren maken de man, maar schoenen maken het plaatje af. Een goede outfit valt of staat wat ons betreft met het paar schoenen dat erbij wordt gedragen. En bij het kiezen van het juiste schoeisel zijn factoren als comfort en kwaliteit even belangrijk als het modegevoel. Schoenentrends komen en gaan namelijk in rap tempo. Dus voor je het weet, loop je rond op een gedateerd stappertje. Zo wint de puntneus het momenteel van de ronde neus en legt de sleehak het af tegen de blokhak. Kun jij op schoenengebied meer van dit soort trend updates gebruiken? Hierbij een overzicht van dé zeven damesschoenen trends van 2016.

 1. Blokhak
  Nooit meer met je hak tussen twee stoeptegels, deze zomer creëer je extra lengte met een flinke blokhak (een plateauzool mag overigens ook).
 2. Puntneus
  Wanneer het pumps betreft, is een puntig neusje momenteel het toppunt van elegantie. Dit maakt je bovendien langer en slanker.
 3. Witte sneaker
  Al seizoenenlang een hit en nog steeds zijn we de witte sneaker niet beu. Zeker nu Stan Smith met allerlei nieuwe varianten (met faux fur en gekleurde stiksels) komt, halen we met liefde nog wat extra witte voetjes.
 4. Ibiza chic
  Of je nu door het park loopt of op het strand paradeert: be Ibiza chic met kleurrijke etnische prints op – en loshangende franjes aan je leren sandaaltjes.
 5. Wild side
  Dierenprintjes doen het altijd goed, met name in het zomerseizoen. Laat je van je wildste kant zien met een paar espadrilles voorzien van panterprint.
 6. Western
  Cowboy laarsjes krijgen dit seizoen een update. Versierd met kraaltjes en metallic details, maar ook voorzien van opvallende veterconstructies én spitse neus; Western in een nieuw jasje.
 7. Geisha
  Geïnspireerd door de platte Geisha slippers zien we deze zomer tal van rijkelijk bewerkte sandalen met hoge Huarache factor.

Geen reacties // Reageer