Dé heren schoenen trends van 2015

Terwijl de dames uitpakken met suède over the knee laarzen, leren motorboots, transparante pumps en opengewerkte enkellaarsjes wordt het op schoenengebied dit najaar ook bij de heren extra interessant. Want wie zegt dat het schoenenrek van de man enkel gevuld moet zijn met voorspelbare stappers? Tijd voor wat verandering, dit zijn de schoenentrends om stijlvol het najaar mee in te stappen.

Color me bad

De nette mannenschoen hoeft niet langer enkel bruin of zwart gekleurd te zijn. Komende herfst en winter varieert het kleurenpalet juist van donkergroen en navy tot bordeauxrood. Dat zagen we al op de Milanese catwalk bij Giorgio Armani, waar de tinten van de brogues perfect aansloten op de outfits van de modellen. Bekijk de Giorgio herenschoenen voor het nieuwe seizoen.Animalistic

Materiaalsoorten zijn tevens gevarieerder dan ooit. Van canvas gympen en kunststof sneakers tot allerhande soorten kunst en namaakleer. Wat opvalt, is de opkomst van slangen- en krokodillenpatronen voor heren. Een teken dat ook de man met zijn schoeisel een statement kan en mag maken.

Good sport

De sneaker is nog steeds razendpopulair en kan werkelijk overal bij gedragen worden. Een witte sneaker geeft een smart business look een sportieve touch. De suède sportschoen maakt op zijn beurt van een casual outfit een showstopper. Enkele voorbeelden van sportieve najaarssneakers vind je tussen de Hugo Boss herenschoenen.

Dare to be different

En voor alle heren die nog twijfelen of ze wel van hun gangbare stijl af moeten stappen, het kan altijd nog extremer. Wat dacht je van rijglaarzen en zwart/gouden loafers zoals gezien bij Dolce & Gabbana? Of suède slobberlaarzen, zoals Rick Owens deze presenteerde? Probeer gerust eens spekzolen à la Louis Vuitton en weet dat klittenband weer terug is, Versace liet het zien. Volgens Gucci kunnen sandalen gerust in het najaar en als alternatief heeft het merk altijd nog loafers met bont aan de zijkant. De puntneus mag weer volgens Saint Laurent en als we Dior Homme moeten geloven, worden felgekleurde zolen (geel, blauw, rood) het helemaal.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>