De short is helemaal hip

Vorig jaar riep de Vogue de korte broek, ook wel short of cropped jeans genoemd, uit tot een van de must-haves van 2005. Ook dit jaar is ‘t nog helemaal in. Steeds vaker duikt de korte broek in het straatbeeld op. En ik beken: zelfs als jurkenmeisje vind ik de korte broek toch best wel leuk.

Ik had het in het begin een beetje moeilijk met dit modeverschijnsel. Een korte broek doet me denken aan zweterige Nederlande mannen die in de zomervakantie de korte broek, sokken en sandalen als favoriete outfit verklaren. Ook roept het bij mij nare herinneringen op van hordes vrouwen die zich in de jaren tachtig massaal in de bermuda hesen.

Gelukkig valt het anno 2006 mee. De korte broeken zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je onder meer de keuze uit keurige, strakke capribroeken of sportieve, velours kniebroekjes zoals het hierbovenstaande model van Juicy Couture. H&M heeft overigens ook veel leuke, betaalbare korte broeken.

Een ding is een absolute vereiste: een korte broek wordt natuurlijk wel in combinatie gedragen met stylish hoge hakken. Geen zin in? Dan is mijn advies: trek niet een korte broek aan. Voor je het weet roept iedereen tegen je dat 1987 zijn korte broek terug wil.

www.vogue.co.uk/ www.elle.com

Lees ook:Smell Juicy Me
Lees ook:Fashion flashback: Hoe lang is de short al hip?
Lees ook:Juicy Couture’s kerstcadeau-suggesties
Lees ook:Mode of misser: Witte benen
Lees ook:The Chino is back!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De short is helemaal hip

  1. Pingback: Fashion flashback: Hoe lang is de short al hip? | Fashion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>