Fabienne Chapot presenteert kleurrijke zomercollectie 2018

unnamedGrab your fan! De Hollywood Heat was voelbaar toen Fabienne Chapot gisteren haar Summer ’18 collectie presenteerde tijdens de eerste runway show van het Amsterdamse label.
Bij binnenkomst werd de toon goed gezet met één van de modellen die lazily op een sunlounger lag te zonnen met naast zich een radio waaruit de broeierige stem van Nancy Sinatra klonk. We waren onbetwistelijk in het Hollywood van de jaren ‘50 en vroege ‘60 beland.

Wat volgde was een aaneenschakeling van ultravrouwelijke silhouetten in zijdeachtige stoffen, verfijnd borduurwerk met kraaltjes in de vormen van papaya’s en palmen en rijke prints met citrus- en palmbladeren, kreeften en bloemen. Veel blote schouders en ruches, lange, flowy jurken met soms een open rug. Soepel vallende blousjes, wijdvallende pantalons, cropped jackets en een verrukkelijk sexy badpak in papaya print met ruches.

Alle looks werden vergezeld door open muiltjes, slides (o.a. jacquard loafers in dezelfde print als de kleding) of sandalen met (plateau)hak. Bij nadere inspectie bleken veel van de schoenen versierd met kralen in de vorm van een toekan of palmboom. Ook de tassen werden beschilderd in de prints uit de collectie, aangevuld met crazy bags in de vorm van tropische vissen of een schelp.

De show werd afgesloten met een Summer Garden Party, waarin het label je verder meenam in hun retro-fantasie. In de courtyard van de venue stond een tent volledig aangekleed in het Hollywood Heat thema, een weelde van tropische planten, rotan, lazy lounge matrassen in de papaya print en zelfs aan het eten was gedacht (denk surf & turf, kleurrijke yello’s met vruchten en tropische cocktails). Een avond waarin vlagen van hitte werden afgewisseld met een lazy lagoon zeebries. De creativiteit van het Amsterdamse label is onmiskenbaar.

Aloha! Voor de eindconsument was de show live te volgen via Insta stories. Daarop introduceert het label nu 3 t-shirts uit de Summer ’18 collectie die direct te koop zijn op fabiennechapot.com. In het broeierige gevoel van de show komen de limited stock t-shirts in zachtroze, lichtblauw en wit met de tekst ‘Aloha’ erop. www.fabiennechapot.com

Lees ook:Fabienne Chapot neemt je deze zomer mee naar PARADISE
Lees ook:JOSHV presenteert SS’16 collectie in Scheepvaartmuseum Amsterdam
Lees ook:FOURFABRICS PRESENTEERT NIEUWE VOORJAARS- EN ZOMERCOLLECTIE 2016
Lees ook:AIFW: Romantische bouquetreeks mode bij END
Lees ook:AIFW: verrassende ontwerpen bij EnD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>