Nieuwste wearable werkt als wellness tracker

urlWearables ofwel smartwatches, we hebben er al vaker over geschreven. Ideaal om inkomende berichten bij te houden en je activiteiten te tracken. Bovendien zijn ze ook steeds vaker in stijlvolle vrouwelijke varianten verkrijgbaar. Maar de ontwikkeling staat niet stil. De nieuwste wearable van MiVia ziet er niet alleen knap uit, maar is ook voorzien van nog meer functionaliteiten. De MiVia Essential 350 is namelijk de allereerste wellness tracker.

Wat houdt dat in? Welnu, de MiVia Essential 350 is bedoeld om een gebalanceerd leven te krijgen. Hun speerpunt is de Health & Body Index die je inzicht geeft in je stressniveau. De Index geeft je op zijn beurt weer ademhalingsoefeningen zodat je het stressniveau omlaag gaat en je kunt werken aan een gebalanceerder leven. Verder heeft de tracker een ECG-scanner die jouw hartslag kan meten en je ANS-leeftijd kan berekenen.

Dat klinkt veelbelovend. Wij van Fashion.blog gaan ‘m de komende tijd uittesten!
Voor wie meer wil weten hieronder nog wat extra informatie m.b.t. de technologie, de functionaliteiten en de verkrijgbaarheid.

De technologie
De MiVia Essential 350 is wereldwijd de eerste draagbare consumenten-tracker die gebruikmaakt van de speciale NASA EMD-technologie. NASA gebruikt deze technologie zelf om kleine veranderingen in de omwenteling van de aarde te voorspellen, die worden veroorzaakt door natuurlijke fenomenen zoals getijden en aardbevingen. Deze kennis is van cruciaal belang voor ruimtemissies en moet absoluut accuraat zijn, want er is geen ruimte voor fouten. EMD staat voor Empirical Mode Decomposition en het is een essentieel onderdeel van de Hilbert-Huang Transformatie (HHT) technologie van NASA. De NASA EMD-technologie wordt gebruikt in verschillende expertisegebieden, zoals astrofysica, zonnefysica, atmosferische turbulentie en nog veel meer.

De NASA EMD-technologie optimaliseert ook de Health Index en de ademhalingsmetingen. Het is moeilijk om het ademhalingsritme met ECG te monitoren zonder EMD, omdat er veel signaalvervuiling is wanneer het signaal wordt gedetecteerd door de ECG-sensor, waardoor de golfvorm van de hartslag onduidelijk is. Dit algoritme helpt de irrelevante ruis eruit te filteren, zodat het apparaat de RR-interval duidelijk kan zien. Hartslagvariabiliteit wordt gemeten door het berekenen van de tijd tussen de R-pieken op het ECG. Dus aan de hand van deze hartslagvariabiliteit berekenen we de Health Index. De EMD-technologie is niet nieuw, maar wel innovatief, omdat het de eerste keer is dat het wordt gebruikt in een consumenten-wearable.

MiVia
Nog altijd een activiteitstracker
De MiVia Essential 350 fungeert ook als een dagelijkse activiteitstracker. Zodra de polsband meer dan 1,8 stappen per seconde meet, telt hij het als hardlopen of Activity Minutes. Hij houdt ook het aantal stappen bij, de activiteiten, de afgelegde afstand, de verbrande calorieën, de dagelijkse doelen en de vooruitgang over tijdsperiodes. De app houdt bovendien een slaapdagboek bij, zodat gebruikers hun slaappatronen kunnen analyseren om te zien of ze genoeg kwaliteitsslaap krijgen. De dunne polsband is compatibel met smartphones, waardoor gebruikers waarschuwingen en previews van binnenkomende telefoonoproepen en berichten van onder meer WhatsApp, Facebook Messenger, Skype en Twitter kunnen ontvangen. Deze functionaliteit kan uitgeschakeld worden om niet gestoord te worden tijdens work-outs of ‘me-time’ en de juiste balans in het leven te garanderen.

Harold Cobben: “Bij MiTAC ontwikkelen we kwalitatief hoogwaardige producten die helpen bij het verbeteren van het algehele welzijn en de gezondheid, voor zowel de consumenten- als de medische markt. In 2017 lanceren we een nieuw consumentenproduct, de MiVia Run. De Run combineert het fitness-niveau van de gebruiker met patronen en resultaten van vorige work-outs, om dagelijks een gepersonaliseerde trainingsaanbeveling te genereren. Wij willen wearables maken die niet alleen de lichaamsgegevens van de gebruiker vastleggen en analyseren, maar die ook de middelen bieden om ze te verbeteren. MiVia is de slimme weg naar een gebalanceerd leven.”

De MiVia Essential 350 is sinds februari beschikbaar vanaf €119.
De MiVia Essential app is gratis en compatibel met iPhone iOS 8 en 9, Android 5 en 6.

 

Lees ook:Mode van de toekomst: wearable technology
Lees ook:Dyson opent shop-in-shop in Hudson’s Bay
Lees ook:Win 3x een Philips stijltang t.w.v. 150,- euro
Lees ook:LINCHERIE LANCEERT EEN REVOLUTIE IN DE PASKAMER:
Lees ook:Björn Borg AW14: Flirtualreality

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>