Amsterdam maakt zich op voor Mercedes-Benz FashionWeek

urlDe zomereditie van de halfjaarlijkse Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA) begint op donderdag 13 juli en heeft een veelzijdige programmering. De openingsavond biedt een mix van veelbelovend talent en zeer ervaren mode-ontwerpers. Zo toont het jonge modecollectief Das Leben am Haverkamp hun eigenzinnige visie op mode, gevolgd door de ervaren ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum. Met HACKED by_Van Slobbe Van Benthum tonen de twee modehelden met een vernieuwende collectie de noodzaak voor de mode-industrie om te veranderen. Bas Kosters – een van de meest uitgesproken ontwerpers van Nederland – deelt tijdens de openingsavond zijn optimistische kijk op de wereld met een nieuw collectie.

Nieuw talent
De week wordt afgesloten door ASUS presents MAISON the FAUX, een Nederlands modemerk dat begin dit jaar indruk maakte tijdens New York Fashion Week. Naast het bieden van een podium voor gevestigde designers, fungeert MBFWA ook deze editie weer als springplank voor aanstormend Nederlands en Vlaams talent. De bekende modeprijs ‘Lichting’ wordt uitgereikt aan de beste afstudeerder van het jaar op basis van het oordeel van de internationale vakjury. De publieksprijs wordt uitgereikt aan de favoriete designer van het stemmende publiek. Wederom vindt er een uitwisseling plaats met een internationale Mercedes-Benz FashionWeek. Jan Cerny uit Praag toont zijn collectie tijdens deze ‘Exchange Show’.

Creative Director Iris Ruisch wil zich met MBFWA blijven inzetten voor aanstormend talent met het initiatief Fashion LAB en het terugkerende platform Future Generation. Dankzij Fashion LAB is het ook mogelijk voor een nieuwe lichting designers om hun werk te tonen tijdens Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam. Ruisch: “Fashion LAB biedt kansen voor ambitieuze nieuwkomers met een lange termijn visie. Fashion LAB PRO is in het leven geroepen voor verder gevorderde jonge ontwerpers. Wanneer de ontwerper binnen Fashion LAB vooruitgang boekt, kan hij of zij doorstromen tot Fashion LAB PRO, of zelfs naar de Gashouder: de locatie waar tijdens het evenement alle grote shows plaatsvinden. Nieuw bij Fashion LAB deze editie zijn onder anderen Klaudia Stavreva, en Lotte van Dijk, deze veelbelovende ontwerpers toonden eerder al werk tijdens Paris Fashion Week.”

Nieuwe wereld
Dit jaar presenteert ‘Future Generation’, onder leiding van Peter Leferink, de toekomstperspectieven van mode op een innovatieve en duurzame manier. Leferink: “Het thema is ‘Eutopia: a paradise of diversity’. Op zaterdag en zondag wanen bezoekers zich in het Machinegebouw even in een nieuwe wereld. Een Utopia. In een groen paradijs exposeren ontwerpers en mode-visionairen hun bijdragen aan een duurzame toekomst.” Bij de vorige editie opende ‘Future Generation’ MBFWA.

Lees ook:Virtueel op eerste rij tijdens opening Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam
Lees ook:Amsterdam FashionWeek vol lof ontvangen
Lees ook:Fashion flashback: Jong Nederlands modetalent van toen en nu
Lees ook:The Future of Fashion is Now
Lees ook:Doutzen Kroes aanwezig op Amsterdam Fashion Week 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>