5 niet te missen voorjaarstrends van 2017

Naamloos-1De eerste narcissen schieten uit de grond, het weer wordt zachter, de lente is officieel in aantocht. Maar behalve dat we in een spring state of mind geraken, kan ook de kledingkast nog een flinke voorjaarsopruimsessie gebruiken. De teddy coats, knitwear sweaters en wollen beanies mogen binnenkort weer naar berging of zolder. Er mag plaats gemaakt worden voor een luchtiger garderobe in lijn met de nieuwste spring/summer trends. Benieuwd waar de ultieme voorjaarsgarderobe voor 2017 aan moet voldoen? Wij zetten in samenwerking met VT Mode de 5 grootste modetrends voor je op een rij. Dat de eerste Rokjesdag zich maar snel aan mag dienen en we al dit moois maar zo spoedig mogelijk buitenshuis kunnen rocken.

1. Statement mouwen
XL mouwen zijn het helemaal dit voorjaar. Kies voor extra lange mouwen met een elastische band om de pols of sla de manchetten van je klassieke overhemd naar buiten. Misschien niet de meest praktische (die witte manchetten zijn immers zo smoezelig), maar wel een uiterst fotogenieke trend.

2. Ruches en volants
Ultra vrouwelijk en super speels tegelijk; ruches zien we dit voorjaar het liefst overál. Op je blouse, je sweater, T-shirt en rok. Horizontaal, verticaal, diagonaal of als extra versiering van boven genoemde statement mouwen. En… bij voorkeur op een item in de kleur roze.

3. De korsetriem
Het accent van je silhouet mag deze lente weer op de taille liggen. Creëer een jaloersmakend zandloperfiguur met behulp van een brede tailleriem, ofwel korsetriem. Extra gaaf wanneer je deze óver je blazer of trenchcoat heen draagt.

4. De kimono
Oriëntaalse invloeden zijn al jarenlang niet meer weg te denken aan de mode en ook dit seizoen vieren ze weer hoogtij. Waren het voorheen de bomber jasjes met drakenprint op de rug, dit voorjaar gooi je hoge ogen in een kimono met betoverende bloemenprint.

5. Bloemenprints
Zoals bij vrijwel elk spring/summer trend overzicht mag ook de komende maanden de bloemenprint niet in je kast ontbreken. Hoog tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Kies voor een kleurrijke print en draag ‘m op leuke jurkjes, rokjes, de hierboven genoemde kimono, blouses of zelfs op tassen en schoenen. Wedden dat je ervan opfleurt!

Lees ook:Lentetrends om je op te verheugen
Lees ook:Zomertrend 2012: het mixen van prints
Lees ook:De dertig New Season Trends volgens Glamour
Lees ook:H&M komt met boho collectie voor zomer 2013
Lees ook:Preview COS spring summer 2013 collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>