PUMA EN STREETWEAR BRAND DAILY PAPER LANCEREN COLAB

Het wereldwijde sportmerk PUMA is voor het eerst een samenwerking aangegaan met het in Amsterdam gevestigde mode- en streetwear label Daily Paper. Dit levert een bijzondere collectie op waar de heritage van beide merken speels in is verwerkt. De langverwachte PUMA x Daily Paper SS17 collectie bestaat uit apparel en footwear en is vanaf 24 februari 2017 verkrijgbaar bij de bekende PUMA kanalen en premium retailers.

Sinds 2010 laat Daily Paper heel wat stof opwaaien binnen de Nederlandse, maar ook internationale streetwearscene en dit succes lijkt slechts het begin. Geïnspireerd door hun Afrikaanse roots en hun liefde voor moderne fashion, is Daily Paper uitgegroeid tot gerespecteerd modemerk met populaire ready-to-wear items. De nadruk ligt daarbij op tailoring en een eclectisch gebruik van materialen; elk kledingstuk is een aanvulling op de individualiteit en persoonlijke stijl van de drager. Kwaliteit, strakke details, culturele invloeden en inspirerende designs zijn kenmerken die verantwoordelijk zijn voor de unieke en eigentijdse uitstraling van het merk.

Heritage meets sport & lifestyle
Culturele achtergronden worden gecombineerd met tailoring voor de PUMA x Daily Paper SS17 collectie. Dit levert eigentijdse stijlen op met opvallende prints en subtiele designdetails. Deze collectie is geïnspireerd op de Oost-Afrikaanse roots, met de cricket-spelende Maasai als grootste inspiratiebron. Klassieke stijlen uit het iconische PUMA-archief worden opnieuw vormgegeven met duidelijke snijlijnen, colorblocking en motieven die de Maasai en hun geschiedenis op het veld goed weergeven. Elk kledingstuk uit de collectie is voorzien van een rubberen PUMA x Daily Paper colab logo, waardoor de samenwerking nogmaals op een officiële manier wordt gehighlight.

PUMA x Daily Paper SS17 footwear collectie
De PUMA Match, een bekende klassieker, is één van de toonaangevende stijlen die deze collectie extra uitgesproken maakt. Daily Paper geeft deze classic sneaker een nieuwe twist en lanceert drie versies binnen deze collectie: een met klittenbandsluiting, een met de authentieke vorm en verfspetters over de hele schoen en de laatste met een gekleurde, transparante zool. Alle schoenen zijn voorzien van premium leer en opvallende branding. Een andere schoen waaraan Daily Paper een nieuwe dimensie geeft is de Court Platform. Deze schoen, met plateauzool, premium knit en leren uppers, is zowel veelzijdig als edgy en daardoor aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen.

Of het nu gaat om de sneakers, sweatshirts, polo’s, shorts of parka’s; met hun opvallende gespikkelde prints en premium materialen zijn deze vernieuwde klassiekers klaar om de straten deze zomer te veroveren. Elke statement style is modern en stijlvol waarbij street-ready designs worden gecombineerd met bijzondere grafische prints, zoals we van Daily Paper gewend zijn.

De PUMA x Daily Paper SS17 collectie is vanaf 24 februari verkrijgbaar via PUMA.com, Daily Paper Store en bij geselecteerde retailers wereldwijd. In de Benelux is de collectie verkrijgbaar bij Freshcotton, ASPACT, Avenue Store en Rib Eye Steak. De collectie is tevens vanaf 20 februari exclusief verkrijgbaar via Dailypaperclothing.com. Van deze collectie volgt een tweede drop voor de zomer, welke vanaf april in de winkels ligt.

Lees ook:Modevisie: Zo maak je sneakers nog modieuzer
Lees ook:Puma gebruikt geen schoenendozen meer
Lees ook:X BANK LANCEERT ONLINE SHOP
Lees ook:TOPSHOP TOPMAN opent op 26 februari in Amsterdam
Lees ook:COSTES LANCEERT PREMIUM COLLECTIE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>