Dr. Martens SS17 – Floral Clash & Paint Splatter

unnamedDe SS17 collectie van Dr. Martens verwijst naar de 90′s Grunge als grootste inspiratiebron. Deze historisch belangrijke muziek scene en tegencultuur explodeerde vanuit de noordwest kust van de USA, en domineerde als snel de muziekindustrie en hitlijsten over de hele wereld. Dr. Martens bevond zich in het hart van deze revolutie van anders denken, muziek en stijl. De 1460 8-eye boot werd al snel dé schoen van miljoenen grunge fans wereldwijd.

Floral Clash
Een mash-up van drie individuele bloemenprints is gebruikt op de 1461 en Pascal footwear styles, net als het zomerse 8065 Mary Jane Shoe model. De bloemenprints zijn geïnspireerd op stoffen uit de jaren ’90 in Britse vintage winkels. De prints zijn bedrukt op een glad en gepigmenteerd leer, genaamd Backhand.

Het gepigmenteerde Backhand leer is gebruikt voor Dr. Martens klassieke tassen – de kleine lederen rugzak en tas. Ook bestaat deze lijn uit een T-shirt dress, van een katoen/tencel combinatie, dat ook bedrukt is met het vintage patroon.

Paint Splatter
De SS17 collectie wordt verrijkt met de op de grunge geïnspireerde “Paint Splatter”. De splatter print is ontworpen op basis van de vroege jaren ’90 voor kleurrijke invloeden.

Het bedrukte paint effect is ontworpen door het Dr. Martens design team, dus het ontwerp is uniek. De print is ontworpen met als intentie het effect van een kunstenaar na te bootsen in de studio als hij verf morst over zijn schoenen.

Zowel Floral Clash & Paint Splatter zijn vanaf nu beschikbaar op de website als in de winkel.

Lees ook:Dr. Martens stores geopend in Rotterdam en Utrecht
Lees ook:Vero Moda gaat voor neo grunge
Lees ook:iNDiViDUALS: Verrassende contrasten en energieke silhouetten voor S/S 16
Lees ook:Trend alert: de comeback van Punk & Grunge
Lees ook:Dr. Martens lanceert DM’S Lite

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>