IKEA lanceert vijf nieuwe limited collecties in samenwerking met internationale topontwerpers

Het is creatief, vernieuwend en gewaagd: meubels en woonaccessoires combineren met mode, fotografie, kunst, glas en keramiek. Gisteren lanceerde IKEA maar liefst vijf nieuwe limited collecties in X BANK. In het voormalige bankgebouw in hartje Amsterdam kwam het beste op het gebied van mode, kunst en design samen. Modeontwerpers Katie Eary en Walter Van Beirendonck vertelden over hun samenwerking met het woonwarenhuis en het tot stand komen van de GILTIG en GLÖDANDE collectie. Glasontwerper Ingegerd Råman legde uit hoe zij met de designers van IKEA voor VIKTIGT de grenzen van materiaalgebruik en productieprocessen heeft opgezocht. Kunstfotograaf Tanya Long lichtte toe hoe haar foto voor de IKEA ART EVENT 2016 collectie tot stand is gekomen. IKEA maakt tevens een duurzaam statement met de ANVÄNDBAR collectie. De nieuwe designcollecties zijn vanaf april* in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Lees ook:Ik laat mijn fantasie de vrije loop: interview met Christian Lagerwaard
Lees ook:Atelier Swarovski || Spring/Summer ’16
Lees ook:The art of fashion: waar mode en kunst samen komen
Lees ook:Victoria Koblenko gezicht duurzaam modelabel: l’SOME Fashion
Lees ook:Arnhem Mode Biennale 2011 is geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>