Claes Iversen toont collage-collectie tijdens Amsterdam Fashion Week

Claes Iversen beet vanavond het spits af tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week. De van oorsprong Deense ontwerper presenteerde zijn nieuwste collectie voor volgend jaar zomer, bestaande uit een collage van hoogtepunten uit eerdere collecties.

Claes begon zijn show met enkele monotone, sobere looks om vervolgens beetje bij beetje meer kleur en (bloemen)prints toe te voegen. Met name de gekleurde designs oogden fris, zomers en optimistisch. Bovendien vormden de sixties flairpants en bloemenmix een aardig contrast met diverse all American sportswear invloeden (zoals brede schouders).

In de verschillende ontwerpen waren allerlei details verwerkt uit voorgaande collecties, waaronder Claes’ herkenbare prijskaartjes en vlinders. Tevens blies Claes een colbert en zijn iconische Roosjurk (uit 2007) op bijzondere wijze nieuw leven in.

Bekijk alle looks uit de Claes Iversen SS2013 collectie.

Foto: Peter Stigter

Lees ook:Hoogtepunten zeventiende editie Amsterdam Fashion Week 2012
Lees ook:Amsterdam Fashion Week 2010: Claes Iversen
Lees ook:Claes Iversen lanceert webshop
Lees ook:Claes Iversen´s mini collectie voor We Fashion
Lees ook:Claes Iversen toont sterke zomercollectie vol vlinders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>