Hippe hoeden van Madé

In tijden van tropische warmte is het altijd moeilijk voorstelbaar dat we binnenkort weer in de vrieskou kunnen lopen. Maar de hippe hoedjes van Madé doen bijna verlangen naar een flinke sneeuwstorm.

Wat hebben de Cubaanse revolutionair Ché Guevara en de klassieke Franse modeontwerper Pierre Cardin met elkaar gemeen? Ze zijn beiden de inspiratiebron voor de hoeden die het Rotterdamse designerlabel Madé dit najaar voor ons in petto heeft. En dat is goed nieuws, want petten zijn volgens de Wall Street Journal een onmiskenbare trend.

De stevige wollen pet die Madé onder de naam Che op de markt brengt, is duidelijk geïnspireerd door de zwarte pet die Ché Guevara altijd droeg. In de versie van ontwerpster Miriam Flores is het hoofddeksel wel een stuk chiquer en kleuriger (onder andere in framboise!) dan die van de Cubaanse cultheld.

Madé’s bolhoedje met een kleine klep en elegante strik weerspiegelt de Parijse chic van Pierre Cardin. Ook deze luxe hoed is verkrijgbaar in het roze, maar bijvoorbeeld ook in zwart en parelmoer. En de prijs – nog geen veertig euro – moet zelfs voor socialisten nog acceptabel zijn.

Op de foto: Hoed Che uit de herfstcollectie 2009 van Madé

Lees ook:Model vliegt over catwalk tijdens Beijing Fashion Week
Lees ook:Madonna straalt op cover Harper’s Bazaar
Lees ook:Prinsjesdag 2009: grote crisis, grote hoeden?
Lees ook:Voor elke outfit een ander hoedje
Lees ook:Lady Gaga gaat stage lopen bij hoedenontwerper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>