Is mode overschat en ondraagbaar?

Is de modewereld overschat en de kleding van de catwalks ondraagbaar? Fashionista’s vinden vast van niet. Maar volgens de gemiddelde Nederlander, voor wie Viktor & Rolf de bekendste modeontwerpers zijn, is de modewereld maar een gekke boel, blijkt uit nieuw onderzoek.

30% van de Nederlanders vindt dat het modewereldje wordt overschat en 20% vindt de catwalkmode ondraagbaar. Dat blijkt volgens Textilia uit onderzoek onder 500 Nederlanders dat Amsterdam International Fashion Week ter ere van de zomereditie van de modeweek liet uitvoeren door Ruigrok | Netpanel.

Grappig genoeg hebben de bevraagde Nederlanders wél interesse in mode. Bijna de helft zou wel eens een catwalkshow willen meemaken en ruim een derde heeft wel zin in een modefeestje.

De 500 Nederlanders uit het onderzoek van de AIFW denken bij Nederlandse mode vooral aan Viktor & Rolf, Frans Molenaar en Mart Visser. Trends volgen de ondervraagden maar heel beperkt. Hoewel mode belangrijk wordt gevonden – vooral door vrouwen – zegt maar 10% de modetrends op de voet te volgen.

Lees ook:Fashion fact: Engelse mode is het meest internationaal
Lees ook:Prijs voor Viktor & Rolf tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Fashion fact: Nederlanders dragen een jeans wel jarenlang
Lees ook:Roisin Murphy speelt voor Viktor & Rolf
Lees ook:Lady Gaga gespot in geel Viktor & Rolf pak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>