Modeontwerper Yves Saint Laurent overleden

De legendarische modeontwerper Yves Saint Laurent is gisteren op 71-jarige leeftijd overleden. De man die het smoking voor vrouwen tot iets hips maakte wordt gezien als één van de meest invloedrijke modeontwerpers van de twintigste eeuw. Met collega couturiers Coco Chanel, Christian Dior en Hubert de Givenchy bepaalde hij jarenlang de Franse haute couture. Na hoofdontwerper bij Dior te zijn geweest richtte hij in de jaren 60 zijn eigen modehuis op. Zes jaar geleden ging Yves Saint Laurent met pensioen.

(Foto: NewYorkTimes.com)

 

Lees hier meer over Yves Saint Laurent en zijn invloedrijke carrière.

Lees ook:Marilyn Manson nieuw gezicht Saint Laurent Paris
Lees ook:Yummy mummy Christy Turlington voor Yves Saint Laurent
Lees ook:Stefano Pilati weg bij Yves Saint Laurent?
Lees ook:Het leven van Yves Saint Laurent
Lees ook:Yves Saint Laurent wordt Saint Laurent Paris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>