Dirk Van Saene ontwerpt feestcollectie voor Xandres

 

De Belgische modeontwerper Dirk van Saene heeft een feestcollectie ontworpen voor het Belgische confectie-label Xandres. Dirk hoort bij ‘De zes van Antwerpen', een begrip in de Belgische en internationale modegeschiedenis. Voor wie het nog niet wist: de naam slaat op Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs en Marina Yee én Dirk van Seane, allemaal ex-studenten van de Antwerpse Modeacademie. Aan het einde van de jaren tachtig trokken ze samen naar Londen om hun collecties te introduceren tijdens de London Fashion Week, en daar zijn ze niet onopgemerkt gebleven.

 

 

Het is vrij bijzonder dat van Saene gaat samenwerken met een confectie-degelijk merk als Xandres. Gewoontegetrouw brengt Xandres naast zijn herfst/winter collectie nog een beperkte serie feestkleding. Maar dit jaar besloten ze voor het eerst om een echte designcollectie te laten ontwerpen. En dan ook nog meteen door één van de toppers in België.

Toen Dirk van Saene begin januari werd gepolst naar een mogelijke samenwerking, hapte hij vrijwel meteen toe. 'Ik had hier wel zin in', zegt hij. 'Het gebeurt wel vaker dat ontwerpers worden ingezet voor al bestaande collecties. Wat internationaal de voorbije jaren meer en meer ingeburgerd raakt, kan nu ook in België.'

De collectie die van Saene gaat ontwerpen heet ‘Midnight 2007' en telt achttien basisstuks waaronder een smoking, wijde rokken en jurkjes met couturedetails. De stuks die hij heeft ontworpen zijn feestelijk, elegant en toch jong  Zijn kenmerkende geraffineerde smaak is duidelijk zichtbaar. Ook ontwierp hij enkele accessoires als riemen, een stola en breiwerk. De gebruikte materialen zijn voornamelijk luxematerialen als satijn, kasjmier, taffetas en kant. Het kleurenpalet is zwart, rood en wit.

Xandres MIDNIGHT wordt vanaf 6 oktober verkocht in alle Xandres pilot stores, brandstores en de betere multimerkenboetieks.

Lees ook:Elsevier Weekblad presenteert de nieuwe STIJL Vrouwenmode
Lees ook:Gespot: Papieren jurken voor iedere gelegenheid
Lees ook:Stil op Marktplaats rond Maison Martin Margiela collectie H&M
Lees ook:Mannen zijn voor rechttoe, rechtaan
Lees ook:Dirk Bikkembergs lanceert boek over mode & voetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>