Trend: mierzoete XL winterjas #fatforwinter

Column-fatforwinter

Na het bloedirritante #fitforsummer introduceer ik voor komend seizoen de Instagramhashtag #fatforwinter. Want als het aan de toplabels als Céline, Stella McCartney en MaxMara ligt, moffelen we ons voor-de-zomer-zo-afgetrainde-figuur dit najaar weg onder talloze lagen en oversized mode-items.

Muffintop
Vooral de jas is komende winter larger than life. Lang, wijd, ruim bij de schouders en vaak zonder enig spoor van taille. Eigenlijk zijn je enkels en voeten de enigen die nog wat van dat felbegeerde slanke lijntje prijsgeven. Een extra love handle of muffin top kan geen kwaad; de mantel van de winter(liefde) bedekt het allemaal.

Size matters
Ik vermoed dat het idee van de jas is dat je er met gemak twee keer in moet kunnen passen (one size fits all?) Niet een beetje ruim dus, nee supersize! Het liefst ton-sur-ton gedragen met broek, col en vest in dezelfde tint. Het vrouwelijke zit ‘m overigens in de kleur, want als het even kan draag je de XL jas in mierzoete suikerspintint.

Mag het ietsje meer zijn?
Een pasteljas om in te wonen, heerlijk toch? Gegarandeerd dat deze trend een hit wordt. Ik heb mijn mantel in sorbetkleur in ieder geval al gescoord (daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen) en die paar sorbetijsjes meer deze zomer maken nu dus ook niet meer uit. Een modetrend waarvoor ik niets hoef te laten,vét hoor!

Bron: Tessted

Lees ook:Mannelijk plus-size model zeldzaam in fashionindustrie
Lees ook:Linda de Mol hangt haar kleren op kleur
Lees ook:Bye bye highlights in je haar
Lees ook:De ideale werktas
Lees ook:Schoenentrend: show your socks!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>