Column: Schot in de roos (de Schotse Ruit is terug!)

Vimodos 1Jarenlang vervloekt en bespot, maar de Schotse ruit is terug in het modebeeld. En hoe! Vergeet die doedelzakspelers- en schoolmeisjeslook; dit seizoen heeft de ruit alles te maken met grunge. Grunge 2.0 welteverstaan, want ook deze jaren negentig stroming is alweer aan een tweede levensloop begonnen.

Verfijnde grunge
Gingen we in de nineties vooral voor een stoere, nonchalante look met veel denim en XL houthakkers overhemden met ruitprint; deze zomer heeft dat geruite shirt een elegant, verfijnd tintje gekregen.

Met de ruit naar voren
Zo presenteerde Dries van Noten (ontwerper van de mooiste collectie van het hele SS2013 seizoen) de Schotse ruit op luchtig, transparant voile. Zijn modellen droegen verschillende ruiten gelaagd over elkaar, gecombineerd met items voorzien van vervaagde bloemenprints. Hij paste de ruit toe op mouwloze tops, T-shirts en rokken; stuk voor stuk ‘cool’ maar toch sierlijk.

Wel Schots, niet scheef
Dat we dit Van Noten virus massaal hebben overgekregen, mag duidelijk zijn. De transparante tartan bloesjes zijn niet aan te slepen (er komt flink Schot in, zullen we maar zeggen).

Foto: Pinterest

Lees ook:Najaarstrend FW2011: Ruitjes
Lees ook:How to wear: de tuinbroek
Lees ook:Alexander McQueen naar laatste rustplaats
Lees ook:Panters voor tijgers in de slaapkamer
Lees ook:Maak je op voor een stijlvol festival seizoen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>