Column: Na zonneschijn komt de regenjas

Als Holland weer in Huilland verandert, helpt er geen moedertje lief meer aan. Met binnenstebuiten gekeerde paraplu, een cape die alle kanten op fladdert en een gestipt regenkapje dat ergens op je rug bungelt, is het lastig droog blijven.

Allemaal uitvindingen die prima volstaan tijdens een subtiel Sahara-buitje, maar hun doel compleet voorbij schieten in een kleddernatte, Nederlandse regenbui. En die hebben we nogal wat.

Koude douche
Zachtjes tikt de regen op het zolderraam♪ Nou, laat dat zachtjes maar weg. Afgelopen week gingen de hemelsluizen weer volledig open. Dat betekent: wakker worden terwijl het lijkt te schemeren, bij het halen van de post al tot aan je sokken doorweekt raken, hard gekletter als continue achtergrondmuziek en onderweg naar je werk standaard een extra (koude) douche…

Huilen met de pet op
..dat wil zeggen als je op de fiets gaat. Zelf doe ik het liefst alles op mijn trouwe tweewieler, weer of geen weer. Dat gaat doorgaans prima. Ik sjeesde afgelopen zomer van kantoor naar presentaties, meetings, modeshows en winkelopeningen, verspreid door de stad. Echter, sinds de Hollandse moesson is aangebroken, is je stijlvol per fiets verplaatsen er niet meer bij. Tevergeefs draag ik laag over laag en probeer allerhande hoofddeksels uit om mijn haar droog te houden (mijn vilten hoed heeft hierdoor afgelopen week nog het leven gelaten…snik…wel ja, nog meer water).

Verlept
Stuk voor stuk van die bekende regen in de drup-pogingen

(Column Tess van Daelen voor LINDA.)

Lees ook:Nooit meer doorweekt dankzij Druppel-app
Lees ook:Zie hier; de fiets van Chanel
Lees ook:Column: trendsetters aan boord
Lees ook:Pimp je fiets!
Lees ook:Buddha to Buddha viert 12.5 jaar jubileum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>