Column: trendsetters aan boord

Enorme oorbellen, getatoeëerde gezichten, tropische prints, felle kleurcombinaties, grove slavenarmbanden en nomadische hoofdsluiers: mijn New York Fashion Week avontuur begon vorige week al tijdens het boarden.

In mijn vlucht naar The Big Apple zaten namelijk niet alleen keurige zakenmannen en modejournalisten. Nee, ook een volledige Afrikaanse stam uit de buurt van Nairobi was op weg naar de JFK luchthaven, waardoor ik aan boord al mijn ogen uitkeek.

Rechtstreeks uit een campagne
De familie had duidelijk geen cent te makken, toch zagen ze er stuk voor stuk inspirerender uit dan de meeste stijliconen, die ik kan bedenken. De drie dames naast me leken in hun diepgekleurde kaftans in olijfgroen, fuchsia en mosterd rechtstreeks uit de campagne van een groot modelabel weggelopen. Een oudere vrouw schuin voor mij gekleed in een kleurrijk paillettenpak met ton sur ton hoofddoek zou een ware hit zijn tussen de Westerse goed geklede dames op de Advanced Style blog. Zelfs de mannen zouden de meest gekiekte streetstylesensaties het nakijken geven met hun wijdvallende exotisch geprinte sets. Ik liet mijn entertainment systeem voor wat het was en keek gedurende de rest van de vlucht geboeid naar alle kleurenpracht om me heen.

Volgend jaar zomer
De Afrikaanse invloeden aan boord bleken achteraf een voorbode van de zomertrends (voor volgend jaar zomer), die ik tijdens de modeshows zag.

Lees verder

(Column Tess van Daelen voor LINDA.)

Lees ook:Advanced Style: oude(re) dames met stijl
Lees ook:Esquire verkiest Demy de Zeeuw tot Most Fashionable Footballer 2011
Lees ook:Column: Na zonneschijn komt de regenjas
Lees ook:Wie wordt de best geklede man van 2009?
Lees ook:Column: ex in de mode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>