Column: Hippe mode en happy sheep

Met een wollen vest blijf je in de winter lekker warm. Maar de productie van de stof is niet zo fijn voor de schapen die er hun winterkleed door kwijtraken, ziet columniste Joke Bom. Gelukkig zijn er ook voor koukleumen diervriendelijke modestukken.

‘Na een heerlijke warme vakantie op een schitterend eiland, kom ik thuis in een koud Nederland. Voor een eersteklas koukleum als ik is de komst van de winter altijd weer even wennen. Is er ergens een straaltje zon, dan ben ik zeker er te vinden om me even op te warmen. Mijn grootste modevraag voor de winter is dan ook: hoe houd ik me lekker warm zonder eruit te zien als een Michelin-mannetje?

Deze winter is niets zo onmisbaar als een vest. Ik ben er dan ook helemaal verliefd op en draag zoveel mogelijk varianten. Een lang vest met een grote shawl draag ik als een jas. Met mijn zomerjurkje combineer ik een vest van grove breisels – zo kan ik langer genieten van mijn favourite dress.

Wol is natuurlijk ook lekker warm in de winter. De meeste mensen denken dat deze stof afkomstig is van al die leuke schaapjes die je in de wei ziet dartelen. Helaas is dat niet altijd het geval. Zo zag ik op YouTube een filmpje van de zangeres Pink waarvan mijn hart brak. Pink vertelt in het filmpje over de slechte behandeling van de schapen bij de productie van wol (en laat een aantal schokkende beelden zien!). Gelukkig zijn er steeds meer merken die erop letten dat schapen goed worden behandeld, zodat je lekker warm, fashionable en met een goed gevoel de winter kan doorkomen.’

Joke Bom

Op de foto: Gebreid vest uit de najaarscollectie 2009 van Alchemist

Lees ook:Lente Fashion Musthaves voor Mannen
Lees ook:Ballerina’s voor de winter: fur your feet
Lees ook:Mode of misser: Laagjes, laagjes, laagjes
Lees ook:Roze parels voor een goed doel
Lees ook:Jimmy Choo, Manolo Blahnik en United Nude

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>