Ripped jeans zijn wél mooi (+ korting!)

De jaren tachtig zijn weer helemaal terug. En dat roept jeugdtrauma’s op voor vrouwen die het decennium met leggings en ripped jeans al hebben meegemaakt, schrijft Joke Bom.

‘Voor mij waren de tachtiger jaren het decennium dat ik verliefd was op George Michael en dat Madonna met kruizen en gehaakte truitjes door het beeld danste. Nu is de mode van de jaren tachtig weer helemaal hot. De legging die ik toen afschuwelijk vond en niet wilde dragen, is ingeburgerd (en ligt ook in mijn kledingkast). Ik zag Fiona Hering met puntige schoudervulling aan de tafel bij RTL Boulevard, en ook de hoofdredactrice van de ELLE, Cécile Narinx, blijkt een fan van deze mode.

Mijn meest favoriete kledingstuk in de jaren tachtig was mijn (peperdure) gescheurde spijkerbroek. Maanden had ik ervoor gespaard en wat was ik trots toen ik hem had. Maar op school vond iedereen het een stom ding. Had ik soms niet genoeg geld voor een hele spijkerbroek? Als klap op de vuurpijl belde de leraar die avond naar mijn ouders met het verzoek om hun dochter in het vervolg fatsoenlijk gekleed naar school te sturen.

Toen ik deze week mijn broodnodige dosis modebladen lag te verslinden, moest ik hier weer aan denken. De Beau Monde kopte ‘Krijg net zo’n celebrity-uitstraling als Cameron Diaz’. En wat had ze aan? Juist: een gescheurde jeans. Van Kate Moss tot Katja Schuurmans: iedereen loopt in een ripped jeans. Je kan er gewoonweg niet meer omheen.

En ja, ook nu ben ik weer een grote fan van de gescheurde jeans. Met een paar hoge hakken en een simpel t-shirtje voel ik me ook een celebrity. En er is niemand die vraagt of ik geen normale spijkerbroek kan betalen.’

Joke Bom

Op de foto: Paris Destroy van Circle of Trust

Wil je nu ook een mooie ripped jeans hebben waar je niet om wordt uitgelachen? Webshop watMooi geeft lezeressen van Fashion.blog.nl 5% korting op de Paris Destroy van ecolabel Circle of Trust. Vul bij je bestelling de kortingscode wmfb in en de korting wordt direct verrekend.

Lees ook:Ripped jeans met korting kopen!
Lees ook:Grijze skinny jeans zijn dé must-have
Lees ook:Zeeman lanceert ludieke Destroy Your Jeans campagne
Lees ook:Er is een permanentje jarig….
Lees ook:BN’ers op catwalk tijdens Raak modeshow 2011/2012

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ripped jeans zijn wél mooi (+ korting!)

 1. Kimberly

  wat herkenbaar!!! Leuk om te lezen.

    /   Reply  / 
 2. Simply Jeans

  Helemaal mee eens. Ripped jeans zijn ook mooi. Vooral die van Citizens of Humanity staan super.

    /   Reply  / 
 3. chantal

  Je kunt net zo goed je eigen broek scheuren ipv dure jeans te kopen. En het staat echt niet bij iedereen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>