Column: De houthakkerblouse is terug

Je kunt er niet meer omheen: het houthakkershemd is terug. En wat moet je dan als modemeisje? Fashion.blog.nl-columniste Joke Bom van webshop watMooi ging op zoek naar het perfecte exemplaar.

Terwijl de gemiddelde Nederlander heerlijk op het strand ligt, is de zomer een hectische periode voor professionals in modeland. We kopen nu de leuke zomeritems in voor 2010, we bezoeken modebeurzen om de nieuwste trends te spotten en ondertussen druppelt de wintercollectie al langzaam binnen.

Deze mooie periode begon met de Amsterdam Fashion Week. En tijdens de uitreiking van de Grand Seigneur aan Victor & Rolf zag ik het voor het eerst. Het houthakkershemd. De dresscode voor het evenement was cocktail. Maar je had volgens mij toch echt veel cocktails nodig om met zo’n overhemd een cocktailoutfit te maken. Hoewel de dame in kwestie de blouse met stijl droeg, verdrong ik het snel. Ik kreeg acuut een deja-vu van de jaren tachtig, met George Michael en Madonna in foute fladderende shirtjes.

Na de AIFW kwam Pure, de modebeurs in Londen. En toen kon ik het écht niet meer ontkennen. Zelfs in de hipste clubs kwam ik ze tegen. Dus moest ik onder ogen zien: de houthakkerblouse is terug.

Als ik aan de houthakkerblouse denk, dan zie ik mannen met lange baarden die werken in de donkere bossen van Canada. Zelfs de mooie mannen uit de reclame voor het sprankelende appelsapdrankje zie ik niet voor me in een zakkige ruitenblouse.

Maar je bent een modemeisje of niet, dus ook ik ging op zoek naar de perfecte houthakkerblouse. Met een getailleerd exemplaar zag ik eruit als een cowgirl. Ik miste alleen nog een hoed en ik kon zo op mijn paard springen. Ik heb mijn blouse uiteindelijk gevonden bij het label Misericordia. Hij heeft het houthakkersruitje, maar wel met een gouden draad erdoor, waardoor het overhemd zowaar een glam uitstraling krijgt. Daarnaast valt hij lekker oversized, zodat ik na een heerlijke avond tafelen mijn buik niet hoef in te houden als ik aan de bar sta.

Misericordia is een heel bijzonder label. En niet alleen omdat ze zulke mooie houthakkerhemden maken. Het ontwerpen en de hele productie van de collectie van Misericordia gebeurt in Peru. De houthakkerblouse die nu in mijn kledingkast hangt, is gemaakt door één persoon zodat deze alle facetten van kledingontwerpen leert. Ik vind het leuk om te weten dat mijn nieuwe houthakkershemd niet alleen erg fashionable is, maar dat het verhaal er achter ook nog klopt. Laat de winter nu maar komen!

Op de foto: Houthakkerhemd van Misericordia

Lees ook:Mode of misser: Hoe combineer je het houthakkershemd?
Lees ook:Kleding voor feestdagen
Lees ook:De kenmerken van je favoriete overhemd
Lees ook:De witte blouse in eindeloos veel varianten
Lees ook:Chloé tassen voor een prikkie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>