Suri, Katie & (mini-)me

Vrouwen die hun kind als een mini-versie van zichzelf kleden, zijn die niet een beetje sneu? Fashion.blog.nl-columniste Sacha de Rooij betrapte zichzelf op narcistisch kleedgedrag. Maar zo bont als Katie Holmes & Suri Cruise maakt ze het zeker niet…

‘Je partner in het klein – wat een über-romantisch idee. Hoeveel stellen zwijmelen niet tussen de lakens over zonen met de voetbalkuiten van vader, of dochters met het temperament van moeder? Zo ging het ook bij ons. Mijn lief zag het helemaal voor zich: onze dochter zou al het goede van mij verenigen met het poezelige dat kleine meisjes eigen is.

Direct na de geboorte van Elena, sprong een treffende gelijkenis in het oog. Hoera! Toegegeven: op het lijstje van uiterlijke kenmerken die ik hoopte door te geven, stond het niet bovenaan. Maar waren haar stevige enkeltjes en mollige voetjes niet waanzinnig vertederend? En dat kuiltje in de linkerwang – precies haar mama!

Er lagen meer overeenkomsten in het verschiet. Zo kocht ik voor onze dochter een wit overslag vestje en een groen tricot jurkje. Toevallig ook de kleuren die ik zelf vaak draag. En je kunt me uittekenen in een wrap dress of een rok met wikkelvestje. Toch was ik me van geen kwaad bewust.

Tot ik een foto zag van Suri Cruise: de archetypische mini-me. Kapsel, jasje, schoentjes; in alles bleek zij het evenbeeld te zijn van haar moeder Katie Holmes. Very cute maar ook een beetje sneu. Een kloon maken van je eigen kind – hoe narcistisch kun je zijn?! Authenticiteit en individualiteit heb ik hoog in het vaandel. Tijd dus om zelf eens in de spiegel te kijken. Ai…mea culpa.

Al internettend probeerde ik mijn geweten te sussen. Met succes. Het blijkt allemaal veel erger te kunnen. Zo organiseerde Tyra Banks met veel bombarie een mini-me fashion show, en tel je in sommige kringen niet mee zolang je jezelf, je puppy én je baby niet met een Burberry-ruitje behangt. En als je een Coach-laptoptas koopt voor een paar duizend dollar, dan neem je er toch vanzelfsprekend een bijpassend modelletje voor de gameboy van je kindje bij.

Zo bont wil ik niet maken, maar af en toe laat ik me heimelijk gaan. Dan lak ik Elena’s teennageltjes kersenrood. Net als de mijne. En doe ik haar een groen overslagjurkje aan. Voor we de deur uit gaan, haal ik de Chanel snel van haar teentjes en vervang ik de jurk door een vrolijk trappelzakje. Voor het slapengaan fluister ik mijn dochter in het oor dat ze even mooi en lief is in haar lievelingspakje van de Hema als in een outfitje van Braez. En dat de wereld aan haar voetjes ligt.’

Sacha de Rooij

Op de foto: Braez junior

Lees ook:Katie Holmes start eigen kledinglijn
Lees ook:Column: Bugalicious
Lees ook:De kinderkleding van Sonia Rykiel voor H&M
Lees ook:Nipple slip voor moeder Kim Kardashian
Lees ook:Perez Hilton blogt nu ook over mode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>