287 dagen extra shoppen

Vrouwen brengen véél te veel kostbare tijd door voor hun garderobekast, blijkt uit recent Brits onderzoek. Joke Bom van webshop watMooi schrijft in haar eerste column voor Fashion.blog.nl over haar goede voornemens om in haar kledingkast voortaan alleen nog maar perfecte outfits op te nemen.

Ik stond vanochtend voor mijn uitpuilende kledingkast en had weer eens geen enkel idee wat ik moest aantrekken. Het gebeurt me een paar keer per week en ik vertrek daardoor regelmatig te laat en chagrijnig naar mijn kantoor. Soms denk ik slim te zijn en leg ik mijn kleding een avond van te voren klaar. Dat helpt ook niet, kan ik je vertellen. Ik ben de volgende ochtend steevast in een compleet andere mood dan de avond ervoor. Als ik een sexy jurkje heb klaargelegd, dan wil ik ‘s ochtends het liefst verdwijnen in de massa. Of de kleur grijs is in de afgelopen nacht plotseling verschrikkelijk uit de mode geraakt.

Gelukkig blijkt ik niet de enige te zijn. Een Brits onderzoek heeft laten zien dat vrouwen gedurende hun leven bijna een heel jaar lang (287 dagen!) voor hun kledingkast staan om iets uit te zoeken. Die tijd kunnen we wel beter gebruiken, lijkt me. Bijvoorbeeld om te shoppen voor het nieuwe modeseizoen.

Nu heb ik in mijn huis geen inloopgarderobe zoals mevrouw Beckham, maar twee kasten die altijd veel te klein zijn en waar alles door elkaar heen hangt. Vol goede moed ben ik deze week begonnen met het opruimen van mijn kledingkast. Alles waarover ik twijfelde, zit in de zak voor het goede doel, inclusief het rokje dat me zo mooi staat als ik drie kilo ben afgevallen.

Ik heb me voorgenomen dat ik, de volgende keer dat die leuke verkoopster zegt dat het mij echt heel mooi staat, vriendelijk maar beslist ga bedanken. Kleding waarbij ik mijn buik moet inhouden of waarmee ik niet kan zitten, komt er niet meer in. Schoenen waar ik stapelverliefd op ben geworden, maar waar ik niet meer dan twee meter op kan lopen, laat ik vanaf nu (met een gebroken hart) achter in de winkel.

Deze week zag ik bij de schitterende modeshow van Ilja Visser, die de Amsterdam International Fashion Week opende, dat ik in ieder geval de volgende keer dat ik op reis ga geen problemen hoef te verwachten. Ilja heeft namelijk een collectie ontworpen met acht kledingstukken die je heel makkelijk kunt combineren. De collectie heet Valizz en is geschikt voor een zakenlunch, een borrel op het terras, maar ook om mee te nemen op reis.

Ik ben deze week nog gewoon thuis – met mijn goede voornemens. Ik ben benieuwd hoe lang ik ze ga volhouden. Want ik ken mezelf: als ik verliefd word op een kledingstuk, móet het in die kledingkast terecht komen.

Joke Bom

Op de foto: Outfit uit de nieuwe collectie van Valizz van Ilja Visser (foto Peter Stigter)

Lees ook:ILJA PRESENTEERT COUTURE COLLECTIE SS16 ‘ASSIMILA’
Lees ook:AIFW After-Party: Ilja Visser
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Ewa Opoka
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Mariska Hulscher
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Orangebag.nl

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “287 dagen extra shoppen

  1. Suzanne

    Wat herkenbaar!Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben met schoenen in haar kast waar ik niet op kan lopen, maar die zo mooi zijn.

      /   Reply  / 
  2. Monique

    Ik kan me best beheersen met winkelen. Mijn probleem is dat er 3 maten in mijn kast hangen: groot, groter, grootst. Want het is toch zonde om al dat leuks (waar ik nu net even niet in pas) weg te doen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>