Column: Bugalicious

Niet alleen zwangerschapskleding, maar ook kinderwagens zijn trendgevoelig. Dus even een Bugaboo kopen, is er niet bij, merkte Fashion.blog.nl’s columniste Sacha de Rooij.

‘Een maand voor de geboorte van dochter Elena gingen mijn lief en ik even een kinderwagen kopen. We hadden een half uur – dat moest lukken.

In de winkel bleek het assortiment uitgebreider dan verwacht. Maar hoe kreeg ik zo’n gevaarte in hemelsnaam achterin mijn Mini? De verkoopster – met een figuur dat ze moesten verbieden in zaken waar hoogzwangere vrouwen komen – hielp me uit de brand. ‘In een Mini past alleen de Bugaboo’, zei ze opgewekt. Kijk, dit schoot op.

Kwiek ging ze ons voor en hield halt bij een verzameling bonte wagens. ‘De Bugaboo is er in vele varianten’, dreunde ze op. ‘Je maakt hem helemaal van jou door het kiezen van een unieke kleurencombinatie van dekje, kap en onderstel’. Er moest dus tóch gekozen worden. Hmm. ‘Zoek maar wat moois uit, schatje’, zei mijn lief, waarna hij vluchtig een blik op zijn horloge wierp.

Zwart met fuchsia, bruin met oranje, grijs met blauw…het begon me te duizelen. Stijf van de hormonen realiseerde ik me in een flits dat ik het fundament van een kleurenpalet aan het leggen was. Babykleertjes, interieur, seizoenen, overal diende rekening mee gehouden te worden. En de klok tikte maar door – nog tien minuten te gaan.

Ik kreeg dringend behoefte aan een hulplijn en greep naar mijn gsm. Na wat kalmerende woorden, kwam mijn schoonzusje met de volgende tip: zoek iets waar je baby mooi in uitkomt. Oké, daar kon ik wat mee. Het moest gek lopen wilde onze dochter geen lichte huid, dito haar en blauwe ogen krijgen.

De circuskleuren vielen af, want fel maakt flets. Zwart is hard en marine te kak. Bleven over: zand, grijs en bruin. Weg met het zand (te doorsnee), het grijs (te high tech) en het bruin (te degelijk). Dat ruimde lekker op. Triomfantelijk keek ik op naar mijn lief, die verzuchtte dat er nu geen kleur meer over was. Wat wilde ik nou helemaal?!

De verkoopster liet zich niet uit het veld slaan. ‘We hebben nog iets nieuws binnen gekregen’, sprak ze me bemoedigend toe, ‘wacht maar even’. Nog voor mijn lief op zijn horloge kon tikken, stond hij voor onze neus: de Bugaboo 007 denim limited edition.

Stoer, sexy en stijlvol. En hoewel ik zelf geen jeans in de kast heb hangen, wist ik direct dat dit donkerblauwe vehikel mijn dochter zou laten stralen. Van pure opwinding reed ik een rondje door de zaak. Terwijl de intercom galmde dat de winkel ging sluiten, knipoogde ik voor de spiegel naar mijn buik – en voelde me bugalicious.’

Sacha de Rooij

Op de foto: Sacha de Rooij

Lees ook:Suri, Katie & (mini-)me
Lees ook:Bugaboo introduceert luxe Wool Collection
Lees ook:Column: Ecodummy
Lees ook:Bugaboo by Diesel Denim Collectie
Lees ook:Trends met een geurtje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Column: Bugalicious

  1. Danielle

    ik wist niet dat een kinderwagen kopen zoveel energie kan kosten / zo vermoeiend kan zijn! Maar een limited edition bugaboo.. doe mij er later ook zo eentje! ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>