Het meest geile kledingstuk aller tijden

Wat de een het meest geile kledingstuk aller tijden vindt, is voor de ander het toppunt van wansmaak. Monique Vos schrijft in haar eerste column op Fashion.blog.nl over de legging.

‘Ik heb wel een beetje een zwak voor Filemon Wesselink, de BNN-presentator die het altijd meer van zijn kwaliteiten moet hebben, dan van zijn looks. Filemon lijkt me dan ook niet heel modebewust. Ik stel me zo voor dat hij op maandagochtend slaapdronken in de stapel naast zijn bed graait en het liefst aan zou trekken wat hij daar de vorige avond op de grond heeft gedropt. Een lekker oud t-shirt en een dito spijkerbroek bijvoorbeeld.

Maar er zit natuurlijk een verschil tussen ‘niet modebewust zijn’ en ‘geen smaak hebben’. Filemon is wat mij betreft genadeloos door de mand gevallen toen hij in Viva een hele column wijdde aan wat hij de meest geile uitvinding voor vrouwen vindt op modegebied. Namelijk: de legging…

Het meest onappetijtelijke, niets-verhullende kledingstuk allertijden, als je het mij vraagt! De broekrok was erg, maar een legging is toch echt de overtreffende trap van wansmaak…

Filemon denkt daar echter heel anders over. Hij beweert met droge ogen dat een legging het aanwezige vrouwelijke vet mooi bijeenhoudt en iedere oneffenheid van de huid verhult. Ik zeg op mijn beurt, dat iedere bobbel of oneffenheid die zelfs maar op cellulitis lijkt, genadeloos aftekent in zo’n legging. Zéker in een witte.

Eenmaal op dreef, pleit onze BNN’er ook nog eens voor korte truitjes óp en hoge hakken ónder een legging, zodat dát deel van het vrouwelijke lichaam waar hij dol op is – de kont – het beste uitkomt.

Nou, dat die kont een blikvanger is, daar heeft hij een punt mee. Maar laat nou bij slechts 10% van de leggingdraagsters die kont strak, spannend en het nastaren waard zijn…. Bij de rest van de vrouwen is het toch écht beter om er een lang en wijd gewaad overheen te trekken om de boel wat te camoufleren. Kortom: een legging doet voor het gros van de vrouwen meer kwaad dan goed.

Dat laatste is goed te zien wanneer je een terrasje pikt in Den Bosch. Daar lopen veel te dikke vrouwen in nietsverhullende leggings rond, alsof ze God’s gift to man zijn. Als slagroom op de taart dragen ze een lekker strak t-shirt waarin alle vetrollen uitermate goed in te zien zijn. Bestaat er iets lelijkers? Uhhh, ja, het kan nóg erger. Filemon’s natte droom is namelijk een glímmende legging, gemaakt van een soort schaatspakstof. ‘Omdat het zo lekker glad is,’ verzucht hij dromerig.

Ik zag in Filemon altijd een ietwat verlegen, maar toch stoere durfal en dat vond ik een schattige combinatie. Dat beeld is nu ernstig verstoord. Vanwege alle leggings die het straatbeeld deze zomer domineren staat er tegenwoordig een kwijlende Filemon in permanente staat van opwinding op mijn netvlies gebrand. En het zou me niets verbazen als de nieuwsgierige reporter – zoals het een echte BNN-presentator betaamt – nóg een stapje verder gaat en zelf een keer in een legging gaat rondlopen. Onder het mom: try before you die.

Van mij mag het gauw winter worden. Dan kan Filemon ongegeneerd het ijs op in een lekker strak, glimmend schaatspak. Ik ben benieuwd of er dan ook kwijlende vrouwen gespot gaan worden…’

Monique Vos

Op de foto: Legging van Esprit

Lees ook:Kim Kardashians kont speelt hoofdrol in Nike reclame
Lees ook:Fietsbroeken helpen tegen dikke vrouwenkonten
Lees ook:Bastiaan van Schaik gaat het weer presenteren
Lees ook:Mode of misser: Laarzen en legging
Lees ook:Kijk in de kledingkast van Hannelore Zwitserlood

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Het meest geile kledingstuk aller tijden

 1. PJ

  Kijk de waarheid ligt natuurlijk in het midden. Ja een legging kan heel sexy en mooi zijn. Helaas is het maar al te waar dat veel, veel te mollige (dikke) vrouwen zich in zo’n ding hijsen, maar ja dat geld voor zoveel kleding stukken.

    /   Reply  / 
 2. Anton

  Volgens mij is die Filemon de weg kwijt, een legging is echt een vreselijk kledingstuk dat vooral gedragen wordt zoals Monique omschrijft! Sommige dingen zouden verboden moeten worden, waar is die modepolitie als je ze nodig hebt? ;-)

    /   Reply  / 
 3. PJ

  Ik moet het hier toch echt opnemen voor Filemon. Je kunt hem er niet op afrekenen geen smaak te hebben, om de eenvoudige reden dat sommige vrouwen geen smaak hebben. Filemon bedoeld ongetwijfeld die vrouwen die wel een legging met goed fatsoen aan kunnen, en er wel sexy uitzien.

    /   Reply  / 
 4. Monique

  Filemon heeft dat niet zo genuanceerd gezegd in zijn column, maar het is aannemelijk dat hij dat bedoelt. Zo niet, dan is het wel heel erg slecht gesteld met zijn smaak!

    /   Reply  / 
 5. jan

  ik neem het ook op voor filemon want ik geil ook op leggings
  als je een beetje een mooi figuur hebt komt dat prima tot zijn recht in een legging (als vrouw zijnde)
  ik vindt het een stuk beter dan die (ook nieuwe mode)bij de teille ver uit gezakte spijker broeken die je nou ook steeds meer ziet.
  (jegg)

    /   Reply  / 
 6. nicole

  Dikke vrouwen in leggings moeten verboden worden ;-) .
  Ik vind het vreselijk als zij juist diegene zijn die zichzelf in te kleine maten of strakke dingen hijsen. Dan leg je juist de aandacht op de vetrollen die je zeker niet moet showen. Een dikkere vrouw komt beter tot zijn recht als ze zich weet te kleden en accent te leggen op iets wat wel mooi is. (en naar mijn mening zijn dikke lijven niet mooi, maar kan een uitstraling véél doen bij een dikke vrouw!)

    /   Reply  / 
 7. nicole

  Trouwens niet alleen bij een dikke vrouw.
  Maar leggings bij slanke dames is zéker sexy! Vooral die wetlook leggings.

    /   Reply  / 
 8. DonGivani

  Heel jammer hoe kleinzielige mensen als Monique Vos mensen de grond inboren. Heel jammer.

  Een man in jeans is voor heelveel vrouwen aantrekkelijk.

  Zo is hetzelfde dat wij (mannen) vrouwen in strakke leggings (spandex of microfiber) heel spannend vinden.

  Ik juich het toe dat vrouwen het dragen. Het maakt vrouwen vrouwelijker, omdat je de lichamelijke rondingen en curves ziet. En dat heeft heelveel invloed opmannelijke hormonen.

  Who cares if she is Dik op not.

  Ik hou zelf van volslanke vrouwen en als ze een legging aanheeft, dat is gewoon mooi. Het laat zien dat ze bewust is van haar eigen vrouw zijn, omdat je met een legging alles ziet.

  Dus vrouwen als Monique Vos duik maar in je eigen saaie frigide kledingstijl.

  Chapeau Filemon !!!!!

    /   Reply  / 
 9. jan

  onderste reactie perfect ;)

    /   Reply  / 
 10. jan

  monique je snapt er niks van

    /   Reply  / 
 11. Monique

  @ DonGivani: ieder zijn meug, zoals ook duidelijk wordt in de reacties. Maar omdat ik een uitgesproken mening over vrouwen in leggings heb, zou ik een saaie, frigide kledingstijl hebben? Ik snap niet wat het één met het ander te maken heeft. Het heeft wat mij betreft vooral met vooroordelen te maken en niets met een goed onderbouwde mening.

  Ennu…staat deze column soms ergens gelinkt, omdat hij sinds kort weer nieuwe reacties krijgt?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>