Noord-Hollandse vrouwen hebben de grootste voeten

Grote voeten vrouwen 1-2Vrouwen uit provincie Noord-Holland hebben de grootste voeten van Nederland. Ook Groningse vrouwen hebben ‘grote voeten’. Zij behalen met hun gemiddelde maat de tweede plaats.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse schoenenketen Shoeline. Het merk deed onderzoek naar de gemiddelde schoenmaat van vrouwen per provincie. Noord-Hollandse vrouwen hebben een gemiddelde schoenmaat van 39,5. Het gemiddelde in Groningen staat op 39,38. Daarentegen hebben vrouwen uit Gelderland de kleinste voeten van Nederland. Hun schoenmaat is gemiddeld 38,7. Het algemene gemiddelde qua schoenmaat van de Nederlandse vrouw staat op 39,04.

Wereldwijd

De gemiddelde schoenmaat van vrouwen wereldwijd is 38,5. Het is niet erg opvallend dat de Nederlandse vrouw gemiddeld een grotere voet heeft dan de rest van de wereldbevolking. Nederlandse vrouwen zijn namelijk over het algemeen de langste vrouwen ter wereld. Het is dan ook logisch dat hun voeten iets groter zijn dan de wat kleinere vrouwen.

Meest verkochte schoenen

Vrouwen bestellen online vooral vrijetijdsschoenen. Meer dan 39 procent van de aankopen door vrouwen op de online shop van Shoeline zijn sneakers, gevolgd door sandalen  (21%) en instappers (14%). De pump is de minst populaire schoenvariant met maar één procent van de aankopen.

Patrick Hendriks, eigenaar van Shoeline, reageert op de uitkomst van het onderzoek. “Het verschil tussen de gemiddelde schoenmaat per provincie vind ik niet schokkend. Net zoals de lengte is de grootte van voeten en handen zeer erfelijk. Lange ouders hebben vaak langere kinderen dan kleinere ouders”.

Hoog gemiddelde

“Waarom het gemiddelde zo hoog ligt? Kijk maar eens naar Nederlands topmodel Doutzen Kroes. Ze heeft schoenmaat 41, wat groter is dan het gemiddelde. Doutzen is dan ook een stuk langer dan de gemiddelde Nederlandse vrouw. Wat wél opvallend is, is het type schoen dat de vrouw bestelt. Er wordt vrijwel altijd de keuze gemaakt voor een comfortabele, vrijetijdschoen in plaats van bijvoorbeeld een modieuze schoen met hak,” voegt Hendriks toe. Waarom er specifiek wordt gekozen voor deze typen schoenen is niet bekend. 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>