Dyson introduceert Dyson SupersonicTM haardroger

Dyson Supersonic Haardrogers kunnen groot en onhandig zijn. De hete lucht kan het haar beschadigen of je haar kan vast komen te zitten in het filter. Dyson ingenieurs wilden de haardroger herontwerpen. De Dyson Supersonic™ haardroger gebruikt een snelle, gecontroleerde luchtstroom. Daarnaast ligt hij goed in de hand, is hij stiller dan andere haardrogers en de intelligente temperatuurregeling voorkomt dat je haar beschadigd wordt door te hete lucht.

James Dyson: “Haardrogers kunnen zwaar, inefficiënt en luidruchtig zijn. Verder onderzoek leerde ons dat de hete lucht je haar ook kan beschadigen. Ik daagde de Dyson ingenieurs uit om de wetenschap van haar door en door te begrijpen en onze versie van de haardroger te ontwikkelen, die volgens ons deze problemen oplost.”

De wetenschap van haar
Dyson heeft 50 miljoen pond geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Dyson Supersonic™ haardroger. Daarvoor bouwde het een hypermodern lab waar Dyson ingenieurs haar van de wortels tot in de puntjes bestudeerden om te begrijpen hoe het reageert op stress, hoe je het gezond kan houden en hoe je het kan stylen. Meer dan vier jaar lang hebben zij het product getest op verschillende soorten haar. Ze bouwden testopstellingen waarbij machines technieken om haar te drogen simuleerden. En dat kan dan verschillen van land tot land. Ze gebruikten daarvoor tot nu toe al 1625km echt mensenhaar.

Dyson Digitale Motor
De Dyson Supersonic™ haardroger wordt aangedreven door de gepatenteerde Dyson digitale motor V9. Deze motor werd door Dyson ontworpen door een team van 15 motoringenieurs. Het is Dysons kleinste, lichtste en meest geavanceerde digitale motor. Hij is tot 8 keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. En aangezien de Dyson Digitale Motor zo klein is, past hij in het handgreep in plaats van in de kop van de machine. Daardoor ligt de machine heel goed in de hand.

Helpt de natuurlijke glans van het haar te beschermen
Sommige conventionele haardrogers kunnen extreme temperaturen bereiken, zeker wanneer deze dicht tegen het hoofd aan worden gehouden. Dit kan extreme hittebeschadiging veroorzaken aan het haar. De Dyson Supersonic™ haardroger heeft intelligente warmtecontrole, waardoor wordt verzekerd dat het haar niet wordt blootgesteld aan excessieve temperaturen. Een glazen parelsensor meet de temperatuur 20 keer per seconde en geeft deze informatie door aan de microprocessor die het dubbel gelaagde verwarmingselement aanstuurt.

Snel en gericht
Dankzij Dysons gepatenteerde Air Multiplier™ technologie blaast de haardroger drie keer zoveel lucht uit dan dat er wordt aangezogen door de motor met als resultaat dat het haar snel en efficiënt droog wordt geblazen. Traditionele haardrogers hebben soms een zwakke luchtstroom en zijn dus traag. Andere blazen dan weer hard maar niet noodzakelijk gericht. De Dyson Supersonic™ haardroger blaast gericht lucht onder een hoek van 20° voor gecontroleerd en precies drogen en stylen. Zodat je tegelijkertijd kan drogen en stylen.

Akoestiek
Een team van aero-akoestische ingenieurs onderzocht hoe ze de akoestiek van deze machine konden verbeteren. Het traject van de lucht werd gestroomlijnd om turbulentie te verminderen. Door gebruik te maken van een motorschroef met 13 bladen in plaats van 11, genereert deze een geluid op een frequentie die niet hoorbaar is voor het menselijk oor, vandaar de naam Dyson Supersonic™. Omdat de motor klein en compact is, past hij in de handgreep. Daar wordt hij omgeven door akoestisch materiaal om het geluid nog verder te dempen. De Dyson Supersonic™ haardroger werd ontworpen om stiller te zijn dan anderen, zonder afbreuk te doen aan de snelheid waarmee je je haar kan drogen.

Instellingen en accessoires
Je kan kiezen uit drie instellingen voor de warmte, drie instellingen voor de kracht van de luchtstroom en koude lucht. Dyson ingenieurs hebben 3 magnetische opzetstukken ontworpen – waarvoor 16 patenten in aanvraag zijn:
• Het opzetstuk voor glad haar, zorgt voor een brede, gladde luchtstroom, waardoor je je haar tegelijkertijd kan stylen en drogen.
• De Dyson diffuser werd ontworpen om elk krul gelijkmatig te drogen. Het simuleert het natuurlijke drogen en helpt om pluis te voorkomen, voor mooie gedefinieerde krullen.
• De opzetstukken worden niet warm tijdens het drogen. Dankzij Heat Shield technologie wordt de warme lucht omgeven door een laag koude lucht waardoor het oppervlak van het accessoire koel blijft.
• Elk opzetstuk is magnetisch en dus makkelijk te verwijderen of op te klikken.

De haardroger is sinds 15 oktober exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via de Dyson website.

Lees ook:Dyson opent shop-in-shop in Hudson’s Bay
Lees ook:SuperTrash the Gift Shop geopend op Amsterdam CS
Lees ook:Hermès ontwerpt stijlvolle motor
Lees ook:Keira Knightley speelt hoofdrol in Chanel-spotje
Lees ook:Hermès winkel geopend in Bijenkorf Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>