Krappe voldoende zonder make-up

unnamed(31)Zonder make-up geven vrouwen zichzelf een rapportcijfer 6. Mét make-up stijgt dit naar een 7,9. 93% van de vrouwen voelt zich zelfverzekerder als ze zich hebben opgemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van Grazia, de fashion weekly van Nederland.

Per jaar zijn vrouwen zo’n 500 euro kwijt aan hun beautyregime. Daarnaast leggen ze gemiddeld 250 euro neer bij de kapper en nog eens 140 euro in de schoonheidssalon.

9% gebruikt doorgaans elke dag make-up, 81% slaat wel eens een dag over en de rest slaat zo nu en dan één of meer dagen over, vooral als ze een paar dagen thuis zijn (45%), tijdens vakanties (12%), in het weekend (15%), als ze ziek zijn of een sport- of wellnessdag hebben. De meest gebruikte producten zijn: mascara (98%), nagellak (94%), lipstick/gloss (90%), eyeliner/kohl (87%), foundation en oogschaduw (beide 81%) en blush (78%).

Van alle vrouwen van 20 tot 45 jaar heeft 9% één of meer esthetische ingrepen ondergaan. De gemiddelde leeftijd van deze vrouwen is 37 jaar. Gemiddeld betaalden zij hier 260 euro voor. Vanaf 31 jaar overwegen vrouwen één of meer esthetische correcties in de toekomst te laten doen. Populairst is de botox-gezichtsbehandeling: 2% heeft het al ondergaan en 22% overweegt het voor de toekomst. 19% denkt na over een borstvergroting of -correctie, nog eens 19% neus-, oog- of oorcorrecties, 6% een schaamlipcorrectie of vagina-rejuvination en 5% liposuctie of liposculpture.

Lees ook:Noord-Hollandse vrouwen hebben de grootste voeten
Lees ook:Lach je jong!
Lees ook:De vier fijnste lipglossjes van dit moment
Lees ook:Miss J en Jay Manual van ANTM krijgen eigen programma
Lees ook:Vergeet de lipgloss: de lipstick komt er aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>