De grote comeback van de uggs

Drie/vier jaar geleden waren de klassieke Uggs de schoenen die iedereen moest hebben. ( ja, ik ook!) Het was duidelijk de grootste en meest bepalende trend in het modebeeld op straat. Toch gingen ze niet lang mee, mede omdat de helft van de mensen ze spuug, maar dan ook echt spuuglelijk vond. Ze bleven de winters daarop lekker in de kast staan of werden gebruikt als pantoffels. Maar nu zijn ze er weer! Vanuit het niets bepalen ze opeens weer het modebeeld op straat en in winkels. Ja ook retailers geloven er schijnbaar weer in. Waarom? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. (Wie heeft er een verklaring voor?)  Ik weet dat trends er zijn om herhaald te worden, maar daar gaat toch meestal wel een jaartje of 20 overheen….

Lees ook:Ein-de-lijk weer aan de wijde pantalon….
Lees ook:Mode of misser: Freebees om te ontspannen
Lees ook:Trend: New Wave uit de 80′s
Lees ook:Mode of misser: Lange blouse en korte jas
Lees ook:Jas.je: jassen met een verhaal

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “De grote comeback van de uggs

 1. Wwz

  Blijkbaar wordt dit een classic in de trant van de Mags Megamoks van circa 1997. Ook spuuglelijk, maar we zijn er na de grootste hype nooit helemáál vanaf gekomen.

    /   Reply  / 
 2. Marieke

  Haha, dat klopt ja! Die schoenen zie je nog steeds zo her en der rondlopen. Al kun je ze vandaag de dag niet meer echt ‘trendy’ noemen. We zullen zien hoelang de Uggs het straatbeeld nog zullen domineren…

    /   Reply  / 
 3. Lady D

  Ugg’s zijn cool! Heb alweer een nieuw paar gekocht :D

    /   Reply  / 
 4. merel

  ze zullen dan wel hip en trendy zijn maar ik trek ze niet aan. ook al ben ik best modies gekleed( ik hoop het dan maar) ik doe ze echt niet aan.

  ps. misschien voor honderd euro

    /   Reply  / 
 5. Roos

  Ik vind ze echt niet mooi.
  Ik heb ze ook nooit gehad.:P

  Xx Roos..

    /   Reply  / 
 6. leonie

  ik vind ze echt waanzinnig. Ze zitten echt onwijs lekker en staan overal bij strakke spijkerbroek, rokje met dikke panty. Ik heb al weer nieuwe besteld.

    /   Reply  / 
 7. charlotte

  Ik woon in de VS, in Atlanta. De uggs zijn hier helemaal hot. Niet alleen de laarzen maar ook de slippers. Het is hier niet vaak koud, alleen in januari maar toch lopen ze er allemaal mee rond. In New York loopt iedereen er ook weer mee maar dat begrijp ik want daar ik het koud. Ik heb ze zelf ook. Ik vind ze leuk en ze zijn hier niet duur. 129 dollar (nog geen 100 euro).

    /   Reply  / 
 8. monique

  goh, wat is het toch oneerlijk he, dat zoveel artikelen in amerika de helft goedkoper zijn. jeans ook – die worden willens en wetens kunstmatig duur gehouden hier (weet ik als mode-en beauty-journalist)! ik heb een paar weken geleden uggs voor mijn vierjarige dochter gekocht; net zo duur als die voor volwassenen, bijna 200 euro!!! belachelijk, maar het bont is zo heerlijk warm.

  het is niet voor niets dat zoveel europeanen nu in new york gaan shoppen voor de kerst.

    /   Reply  / 
 9. Linda

  Uggs zijn echt zo leuk! Welke uggs hebben jullie allemaal? Uggs for life!

    /   Reply  / 
 10. Bianca

  Ik raak een beetje uitgekeken op die uggs, er zijn zoveel andere leuke schoenen en boots.Tijd voor wat anders dan die uggs

    /   Reply  / 
 11. ivo temminck

  Dag Charlotte,

  Ik las je berichtje over de uggs. Nu ben ik volgende week in Atlanta en heb een vriendin beloofd Uggs voor haar mee te nemen. Nu wil ik eigenlijk weten, omdat ik er kort ben, waat ik die dingen kan halen. Heb jij tips voor me. ook qua maat. Zij heet schoenmaat 39/40. Zijn ze uberhaupt nog wel te krijgen? Bvd, Ivo.

    /   Reply  / 
 12. Diana

  Dag Charlotte,
  Een kennis van mij gaat binnekort naar Atlanta, wij willen graag uggs laten bezorgen bij het hotel, weet jij hier een goede site voor?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>