De iconische rugzakken van Fjällräven

In 1950 timmert Åke Nordin (toen 14 jaar oud) zijn eigen rugzakframe van hout waar hij een draagzak aan bevestigt omdat hij niet tevreden is over de bestaande rugzakken. Eenmaal in de bergen wekt zijn rugzak veel nieuwsgierigheid van andere wandelaars en Åke krijgt meerdere bestellingen. Het rugzakframe wordt zo het begin van het bedrijf Fjällräven dat Åke Nordin 10 jaar later opricht in zijn geboorteplaats Örnsköldsvik.

THE CLASSICS
Inmiddels is er meer dan 50 jaar verstreken sinds Fjällräven aan zijn outdoor avontuur begon en de uitrustingen van het buitensportmerk worden door verschillende generaties over de hele wereld gebruikt en gewaardeerd. Veel producten zijn in de loop der tijd min of meer klassiekers geworden, bijvoorbeeld de Greenlandjas uit 1968, de rugzak Kånken uit 1978 en de Expedition Dun-jas die in 1974 werd ontworpen.

Lees ook:Modemerk FAB. wordt FABIENNE CHAPOT
Lees ook:Tiffany benoemt 2016 tot het jaar van de Tiffany® Setting
Lees ook:JAMES BOND 007 FRAGRANCES INTRODUCEERT 007 FOR WOMEN
Lees ook:PLASTICVERVUILING: PHARRELL WILLIAMS EN ANTON CORBIJN KEREN HET TIJ
Lees ook:Eerste bezoekers Napapijri webshop ontvangen gratis rugzak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>