Rachid Assoui presenteert nieuwe collectie ‘DESERT ROSE’

Afgelopen vrijdag lanceerde Couturier Rachid Assoui zijn nieuwe collectie ‘DESERT ROSE ‘bij Masters of LXRY 2016 in de Amsterdam RAI. ‘DESERT ROSE’ is een collectie met extreme silhouetten, rijke stoffen en een mix van verschillende culturen, historische en futuristische fantasieën samen met sterke vrouwelijke elementen.

‘DESERT ROSE’ staat voor een bijzondere samenkomst van begrippen en elementen, de prachtige roos en de droge woestijn. Hoe kan hieruit iets moois voortkomen? De achterliggende gedachte is de samenkomst en vermenging van volkeren en culturen met de daarbij behorende kledingstijlen. Rachid is afkomstig uit Marrakech waar hij zich tot op heden verwondert over de traditie, historie en schoonheid die daar te vinden zijn en over de eeuwenoude ambachtelijke technieken de nog dagelijks gebruikt worden. Zijn Marokkaanse geboortegrond diende dan ook als directe inspiratiebron voor zijn nieuwe collectie.

NIEUWE VRIJE VORM VAN MODE
Rachid heeft een sterke waardering ontwikkeld voor de culturen waarin hij leeft en dit zie je terug in zijn werk. Traditionele ambachten en oosterse stijlen worden gecombineerd met hedendaagse westerse vormen. De hedendaagse multiculturele samenleving ziet Rachid als het ideale podium voor een nieuwe, vrije vorm van mode, waarbij het extroverte en het theatrale centraal staat. Zijn collectie bestaat voornamelijk uit unieke, sculpturale stukken waarbij vorm en expressie, materiaal en ambacht een belangrijke rol spelen.

Wat je terugziet in de collectie zijn grote zijden jurken met luchtige, fladderende elementen. Zandkleurige, glinsterende stoffen verwijzen naar het zand in de woestijn. Ook vind je veel decoratieve elementen en applicaties terug. De lichte en luchtige jurken en blouses zijn gebaseerd op de comfortabele Oosterse dracht voor het warme klimaat. Een aantal stoffen die verwerkt zijn in de collectie heeft Rachid samen met een aantal beeldend kunstenaars ontworpen.

Rachid is een samenwerking aangegaan met Luuk Bode, Arno&Iris (Beaux Arts) en Hans van Bentem en heeft samen met hen stoffen ontworpen waarin elementen uit de hedendaagse westerse cultuur worden verwerkt in motieven uit de rijke decoratieve oosterse historie.

DE SHOW
De collectie bestaat uit achttien stukken, verdeeld over drie sets met ieder een eigen thema; A – reis door de woestijn, B – aankomst in de oase en C- aankomst in de stad. De show vertelde het verhaal van reis die je aflegt door de droge en dorre woestijn naar de stad. Na een lange en vermoeiende reis kom je terecht in een oase, waar je kunt baden in het water om even te ontsnappen aan de hitte om vervolgens je weg te vervolgen naar de stad. Eenmaal aangekomen in de stad kan het feest beginnen.

Lees ook:Swarovski Talents | Urban Fantasy collectie
Lees ook:Barbour lanceert collectie met adidas Originals
Lees ook:De zomercollectie van HANRO
Lees ook:Verjaardagsschoenen van Clarks
Lees ook:Vrouwelijkheid centraal in nieuwe iNDiViDUALS collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>