Eureka Shoes en Edgar Davids lanceren limited edition schoen

Eureka Shoes en voetballegende Edgar Davids lanceren een limited edition schoen voor heren en dames: ‘The Ultra’

De inspiratie voor zijn eigen creatie haalde Edgar Davids uit zijn periode als profvoetballer in Italië. “De emotie die ik voel bij mode, vergelijk ik met die van voetbalfans. The Ultra is geïnspireerd op de passie en grittiness van de Italiaanse voetbalfans maar ook zeer zeker de stijl van de Italianen. Het is tijdens mijn carrière in Italië dat mijn interesse voor mode en het vakmanschap verder werd aangewakkerd”, aldus Davids.

Geheel eigen ontwerp
Edgar, al 10 jaar actief in de wereld van de mode en tevens Creative Director van zijn eigen merk Monta, is nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces en de productie van ‘The Ultra’ in samenwerking met Eureka Shoes: vanaf de tekentafel tot aan het eindproduct. Het van origine Portugese merk is recentelijk geïntroduceerd op de Nederlandse markt en is in Portugal een gevestigde naam. De collecties van Eureka Shoes komen uit de eigen fabriek die in 1986 door Alberto Sousa is opgericht en uitgegroeid tot een van de grootste producenten voor high end schoenenmerken in Portugal, zoals onder andere Isabel Marant, Lanvin, Kenzo, maar ook van Palladium, Birkenstock en de schoenencollecties van COS.

Samenwerking met Eureka Shoes
“En nog steeds is Alberto Sousa de hardst werkende man binnen het bedrijf dat hij ziet als zijn levenswerk. Zijn zoon startte in 2009 het eigen merk Eureka Shoes. “Ze maken alles vanuit passie en ambacht. Het is puur vakmanschap dat je ook terug ziet in het eindresultaat. Dit is dan ook de reden waarom ik met Eureka Shoes in zee ben gegaan. Ik stel altijd hoge eisen aan alles wat ik doe. De kwaliteit en de krachtige uitstraling van mijn allereerste zelfontworpen schoen is precies wat ik voor ogen had en ben er dan ook trots op het eindresultaat” aldus Edgar.

Lees ook:Stadshart Amstelveen breidt winkelaanbod uit met Eureka Shoes
Lees ook:Bastiaan van Schaik lanceert schoenenlijn
Lees ook:Edgar Vos maakte mooie, draagbare kleding
Lees ook:Mode-ontwerper Edgar Vos overleden
Lees ook:Nieuw schoenenmagazine van House of Shoes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>