Kwart van de mode-aankopen in Nederland wordt gedaan via smartphones

In Nederland wordt een kwart van de onlinemode-aankopen gedaan via een smartphone. Dat is een van de resultaten in het Fashion Flash Report 2016 van Criteo S.A. (Nasdaq: CRTO), specialist op het gebied van performancemarketing. In dit onderzoeksrapport blijkt verder dat 42 procent van de onlinemode-aankopen plaatsvindt via een mobiel apparaat (smartphone of tablet). De fashionsector scoort hiermee hoger dan de totale retailsector (met een gemiddelde van 37 procent). Voor het rapport onderzocht Criteo 34 Nederlandse moderetailers en meer dan 250.000 transacties, en ondervroeg daarnaast ruim 1.500 fashionshoppers.

Het onderzoek ging ook verder in op het gedrag van ‘smartphonista’s’: de nieuwe generatie consumenten die regelmatig shoppen via hun smartphone. Zo wordt het kleine scherm van de smartphone vaker gebruikt om producten met een laag risico aan te schaffen (zoals T-shirts) en producten die niet gepast hoeven worden (zoals accessoires). In het weekend kopen shoppers vaker via smartphone of tablet dan doordeweeks. En kopen ze wel doordeweeks, dan doen ze dat vooral in de ochtend via hun smartphone. Overdag gebeurt dit vaker via desktop en ’s avonds het vaakst via een tablet.

In landen als Zuid-Korea, Turkije, Japan en Brazilië wordt de smartphone zelfs nog vaker dan de tablet gebruikt voor onlinefashionaankopen. Vergeleken met deze landen lopen de meeste landen in Europa relatief achter voor wat betreft smartphonegebruik. Ook in Nederland is het aandeel van smartphonegebruik ten opzichte van tabletgebruik lager dan in buurlanden België en Duitsland. “De resultaten van het Fashion Flash Report 2016 tonen aan dat Nederlandse marketeers nog volop ruimte hebben om de smartphone-ervaring van Nederlandse gebruikers verder te optimaliseren”, zegt Piet-Hein Kerkhof, Managing Director Noord-Europa van Criteo. “Retailers doen er daarom goed aan mensgerichte identificatietechnologieën aan te wenden om de nieuwe generatie fashionshoppers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.”

Ga voor het volledige onderzoek en voor tips om de ‘smartphonista’ aan je te binden naar Fashion Flash Report: Wooing The New Generation Of Fashion Shoppers.

Lees ook:Fashion fact: Er wordt minder kleding geproduceerd
Lees ook:Lancering Nederlandse Vogue te zien op RTL8
Lees ook:AIFW After-Party: de goodiebags
Lees ook:Met irista behoort foto’s kwijtraken tot het verleden!
Lees ook:Mophie oplaadmoment met stijl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kwart van de mode-aankopen in Nederland wordt gedaan via smartphones

  1. Werkende Zalando kortingscode

    Goed stuk en de waarheid. Het is niet zonder reden dat een partij als Zalando een eigen app heeft en zelfs exclusieve kortingen alleen in de app laat gelden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>