Fashion.blog loves: de Sandwich najaarscollectie 2016

Bij het ontwerpen van de Fall 2016 collectie van Sandwich is het designteam uitgegaan van thema’s als Sporty Dots, Casual Folk en Nordic Sunset. Kleuren die de boventoon voeren zijn blauw, grijs, steenrood, groen en zalmroze – steeds in warme, diepe tonen.

Het seizoen begint met prints van stippen, ruiten en diagonale strepen, waaronder een all-over print op jersey. Stippen krijgen zelfs een 3D-layering effect doordat ze zijn uitgebrand. De ruit komt terug in twee kleuren blauw en wit, zowel op een jurk als op een casual blazer. Er zitten veel jurkjes in de collectie met een soepelvallende stof en perfecte snit. Daarnaast is er een duidelijk denim thema met verschillende modellen jeans. De jassen voor de start van de herfst: een trenchcoat met subtiel stipje, nylon jasje en een bomber in licht glimmend grijs.

Daarna volgt een serie waarbij de kleuren blauw, mushroom, antraciet en steenrood centraal staan. Voorbereidend op een koudere periode zitten er in de collectie een jasje, broek, jurkje en rok van leer, soms in combinatie met jersey vlakken voor een ultieme pasvorm, comfort en draagbaarheid. Andere items zijn een tube rokje, denim blouse, denim jasje met fake-fur op de kraag, geweven soft mohair vesten/tops en een broek met tape-je aan de zijkant. Verschillende wassingen, waaronder oil dye en cold dye geven de kleding een uniek karakter. De jassen uit deze serie zijn een parka, een knitted coat met rode ruit, een sportieve lange shiny nylon jas in hard-blauw en een bodywarmer van fake-fur die zowel buiten als binnen gedragen kan worden. Een lange zwarte mantel en een crème teddy jas zijn de absolute eye catchers.

De herfst wordt afgesloten met diep, warm groen, zacht zalmroze en diverse tinten grijs. Kleuren die perfect combineren met de kleuren uit de eerdere thema’s. De typische Sandwich-stijl komt terug in jurkjes en tunieken die gecombineerd kunnen worden met lange vesten. Een pullover in antraciet met col en open mouwen doet denken aan een poncho. De jassen maken zich klaar voor de winter: een brique-kleurige bomber, een parka met grote kraag en een lammy coat. Om de look helemaal af te maken heeft Sandwich een selectie aan accessoires, waaronder een onmisbare brique/oranje shopper.

Lees ook:Marc O’Polo FW15 Women
Lees ook:Bellerose collectie geinspireerd op nomadische look
Lees ook:De winterlooks van H&M
Lees ook:Column: Schot in de roos (de Schotse Ruit is terug!)
Lees ook:Primark lanceert aw16 menswearcollectie vol mannenmodetrends

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>