Maria Tailor showt haar SS17 collectie in de A’DAM Lookout

Avontuurlijk reizen, ongerepte natuur en werelds. Dat is wat de SS17 collectie van Maria Tailor uitstraalde. De show werd op hoog niveau gehouden, in de A’DAM Lookout in Amsterdam, met wijds uitzicht over de wereldstad; precies passend bij het thema.

De collectie – de eerste sinds het vertrek van compagnon en vriendin Tamara Elbaz – droeg de naam Wanderlust, a very strong or irresistible impulse to travel. Een lijn geïnspireerd op de vele reizen die Maria maakte, verdeeld in twee thema’s:

Bij het eerste thema kan gedacht worden aan avontuurlijk reizen, zoals een safari in de ongerepte natuur. Stoere en stevige broeken, sweaters en jassen in legergroen, off white en zwart, met damaged effect en knopen van robuuste materialen als hout of steen; een duidelijke link naar ruigere plekken. Maar dan wel, zoals het Maria betaamt, met een glamorous touch in de vorm van gouden details.

In het tweede thema stond de citytrip centraal. Kleuren als sky blue, koraal en off white en de rijke stoffen met wereldse prints vertegenwoordigen het gevoel dat een mooie stad je kan geven: eclectisch en levendig. In de zwierige jurkjes drink je ‘s avonds een fijne cocktail. Met de comfortabele Globetrotter-sweater laat je zien wat voor wereldmens je bent, door met studs zelf de plekken aan te geven waar je bent geweest of welke bestemmingen er nog op je bucketlist staan.

”Ik ben ontzettend blij en trots dat ik voor het eerst een collectie kan laten zien die volledig een reflectie is van wie ik ben en waar ik voor sta. Het is een hele spannende en bijzondere reis geweest om na jaren van nauw samenwerken nu alleen aan het roer te staan, maar des te bijzonder en des te groter de opluchting dat alles zo goed wordt ontvangen.”

De Wanderlust-collectie is de eerste collectie die Maria Tailor onder eigen naam heeft ontworpen. In maart 2016 maakten na een succesvolle samenwerking van 3 jaar het ontwerpersduo Tamara Elbaz en Maria Tailor bekend dat Tamara Elbaz uit de modewereld stapt en dat het modelabel ‘Tailor&Elbaz’ verder gaat onder leiding van Maria Tailor. En vanaf deze collectie ook onder de naam ‘Maria Tailor’. Elbaz gaat door met haar andere bedrijf en zei eerder over het besluit: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Maria een nog groter succes van het modemerk zal maken.’

Maria Tailor stond altijd al aan het creatieve roer en samen met een gedreven en ambitieus team bouwt ze nu verder aan het merk, dat inmiddels in zes landen wordt verkocht en twee brandstores heeft: één in Maastricht en één in Amsterdam, die begin juni opende.

Lees ook:DESIGNER MARIA TAILOR GAAT SOLO, TAMARA ELBAZ VERLAAT MODEBRANCHE
Lees ook:Maria Tailor en Tamara Elbaz starten kledingmerk “Tailor & Elbaz”
Lees ook:Party Collection 2015, nu online by Tailor&Elbaz
Lees ook:MARIA TAILOR OPENT BRANDSTORE AMSTERDAM
Lees ook:Tailor & Elbaz lanceren derde collectie in Koepelkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>