Vans komt met eerbetoon aan iconische print met voorjaarscollectie Checkerboard

Met een knipoog naar het verleden en de blik op de toekomst viert Vans zijn rijke historie met een collectie schoenen en accessoires die in het teken staat van het iconische Checkerboard motief van Vans.

De creatieve expressie van de Zuid-Californische jeugdcultuur en de Vans ‘bottom-up’-ontwerpwedstrijden vormden de inspiratiebron voor Checkerboard dat synoniem is met de brute en unieke stijl van het merk. “Vans zijn gemaakt van natuurlijk canvas en eind jaren zeventig begonnen Vans-fans zelf op hun schoenen te tekenen”, vertelt Steve Van Doren, vicepresident Events bij Vans en zoon van de oprichter. “In no-time dook het schaakbordpatroon overal op en dus besloten we onze eigen versie te introduceren, vanzelfsprekend in onze ‘Off The Wall’-traditie.”

Vele tientallen jaren later brengt Vans nog altijd eigentijdse versies uit van het tijdloze patroon in een groot aantal Vans-producten. Van de nieuwe Dazie-Hi, de Camper Hat en Checkerboard Backpack voor vrouwen tot legendarische Vans-silhouetten als de Sk8-Hi, Old Skool en de Classic Slip-On – retrovibes stelen de show in deze favoriete stijlessentials die het perfecte canvas vormen voor creativiteit. De uitgebreide schoenencollectie is uitgevoerd in elementaire kleurtinten die hun oorsprong vinden in de Zuid-Californische wortels van het merk met kleuren als Spruce Yellow, Rhubarb Burgundy, Citadel Blue en Espresso Brown en een levendig beeld schetsen van de geschiedenis van het Checkerboard patroon.

Lees ook:Vans viert gouden jubileum met het 50th Anniversary Gold Pack
Lees ook:Vans lanceert STAR WARS™ sneaker collectie
Lees ook:VANS PRESENTEERT: HET HOLOGRAM-PACK
Lees ook:Houd je food cravings in bedwang met de nieuwste Vans collectie: de Late Night Pack
Lees ook:Vans en Liberty onthullen hun vierde capsule collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>