HUB Footwear geïnspireerd door Nederlandse tennislegendes

HUB Footwear kenmerkt zich door sport te zien als een constante en onuitputtelijke inspiratiebron. Het thema van de SS16 collectie is tennis, geïnspireerd op het verhaal van twee Nederlandse tennislegendes uit de jaren ’20, Henk Timmer en Kea Bouman. Groot kampioenen, Olympiërs, maar zeker ook stijliconen. De SS16 collectie kent een moderne interpretatie hiervan, waarin HUB Footwear sport naar de straat brengt door elementen uit de sport te verwerken in de schoenontwerpen.

SS16 Collectie
De populariteit van tennis nam explosief toe tijdens de “Roaring Twenties”. Niet alleen nam de populariteit van de sport toe, ook het modebeeld werd voor een groot deel door tennis bepaald. De SS16 collectie van HUB Footwear speelt daarop in en toont een breed assortiment aan stijlen voor mannen en vrouwen. Uitgesproken en herkenbaar, van zwart, wit en grijze silhouetten tot de meer populaire denim en geweven stoffen. Subtiele herinneringen aan het tennisthema zijn terug te zien aan het labellogo op de tong en de print op de binnenzool in de vorm van een tennisbaan.

De Timmer en de Bouman
Als een eerbetoon aan de vroegere tennisgrootheden, brengt HUB Footwear een gevulkaniseerde sneaker uit voor dames en heren, afgeleid van een tennisschoen uit de jaren ’20. Deze schoen draagt de toepasselijke naam “Timmer” (voor heren) en “Bouman” (voor dames). Door toepassing van lichtgewicht canvas blijft de uitstraling van de tennisschoen uit de jaren ’20 behouden ,maar wel met een eigentijds karakter door middel van het gebruik van materialen als volnerfleer, denim, canvas en gebreide stoffen in kleuren die bij uitstek geschikt zijn voor het spring/summer ’16 seizoen.

Tennishub
Met oud-tennisprofessional Huub van Boeckel als hoofdontwerper – met zijn roots op de Mets tennisbanen in Den Haag – is deze tennishub dé locatie voor de spring/summer ‘16 campagne. Het is de plek waar zijn tenniscarrière begon, als ballenjongen voor grootheden als Tom Okker en Ilie Nastase. Het was ook hier dat hij Nederlands kampioen werd en de Davis Cup speelde. Maar bovenal is dit de plek waar hij op zonnige middagen een ijskoude jenever dronk met de oudere Henk Timmer. Naast HUB’s 2016-sneaker versie van de jaren ‘20 tennisschoen, wordt de Mets tennisbaan ook uitgelicht in de collectie. De HUB/24 buitenzool toont de plattegrond van de Mets tennisbanen in combinatie met de GPS coördinaten van deze plek.

Lees ook:Mode op het Wimbledon centrecourt.
Lees ook:Björn Borg showt ´See now, Buy now´ collectie in Royal Tennis Hall
Lees ook:Superdry’s nieuwe sportcollectie voor dames
Lees ook:Craig Green x Björn Borg capsule collectie
Lees ook:K-Swiss Classic is gepimpt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>