Bellerose collectie geinspireerd op nomadische look

De herfst-en wintercollectie van Bellerose is geïnspireerd op een nomadische en authentieke look. Navajo tradities keren steeds weer terug in motieven, terwijl de foto’s van Marilyn Monroe met een mannenhemd en denim jasje de lijn accentueren. Comfort, verfraaiing en onverwachte prints zijn trefwoorden die kenmerkend zijn voor de collectie.

De vrouwencollectie verwijst naar de jaren 50 waarbij de zelfverzekerde vrouw in het middelpunt staat. Jassen van imitatiebont, van nerts tot astrakan, zorgen voor warmte. Jurken zijn vloeiend en sensueel, gemakkelijk in laagjes te dragen in combinatie met andere stijlen. Vormen zijn bijgesneden of oversized en het kleurenpalet is warm, van diep rood en bruin tot mosgroen en intens blauw.

Neo-nomadische verwijzingen vind je ook terug in de meisjescollectie. Van kleine veertjes op zachte jersey tops tot een subtiele afdruk die doet denken aan een pied-de-poule patroon. Grafische motieven en contrasterende texturen worden veel gecombineerd. Een nieuwe onmisbare bandana-print en Amerikaanse vlag weerspiegelen de Amerikaanse heritage en tradities. Voor jassen is een terugkerende trend de dierenprint in imitatiebont, die wordt gebruikt aan de buitenkant of als voering. Deze omkeerbare stukken spelen ook een belangrijke rol bij het scheppen van meer variatie en stijl in de collectie.

bellerose.be

 

Lees ook:De zomer van PAUW Amsterdam
Lees ook:Lee® en Bellerose vieren jubileum met limited edition jeans
Lees ook:Vijf keer trends voor de winter van 2015
Lees ook:Fashion.blog loves: de Sandwich najaarscollectie 2016
Lees ook:Bellerose geeft Belgisch designtalent platform in nieuw interdisciplinair magazine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>