Hoogtepunten zeventiende editie Amsterdam Fashion Week 2012

De zeventiende editie van de Amsterdam Fashion Week zit er weer op. Vijf dagen lang stond het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van Nederlandse mode. De modeweek werd bezocht door zo’n 20.000 bezoekers en via de livestream keken nog eens tienduizenden fashionliefhebbers mee naar het modespektakel.

Collecties die bij ons het meeste indruk maakten, waren onder meer de openingsshow van designer Claes Iversen, de Individuals show met creaties gemaakt door AMFI studenten, de op circus geïnspireerde collectie van SIS by Spijkers en Spijkers, de mannenmode met een Japans tintje van Sjaak Hullekes en de jaren twintig collectie van Elise Kim. Bovendien zette fashion rebel Bas Kosters de Zuiveringshal vrijdagmiddag compleet op z’n kop met zijn feel good collectie in het teken van liefde.

Hieronder enkele impressies van de shows:


De ‘collage’-collectie van Claes Iversen


Ontwerpen met nomadische invloeden bij Individuals


Ontwerpen geïnspireerd door het circus bij Sis By Spijkers en Spijkers


Oosterse invloeden bij Sjaak Hullekes‘ collectie geïnspireerd door Japanse volksliederen


De jaren twintig droomwereld van Elise Kim


Een ode aan de liefde bij Bas Kosters

Foto’s: Team Peter Stigter

Lees ook:Amsterdam Fashion Week juli 2012: het programma
Lees ook:Dutch Fashion Awards maakt genomineerden 2010 bekend
Lees ook:Barbie toont designerkleding tijdens modeshow in Bijenkorf
Lees ook:Officiële programma Amsterdam Fashion Week 2012 bekend
Lees ook:Sjaak Hullekes uit de kleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>