Een lesje modegeschiedenis van de 18e tot de 20e eeuw

Hoe ging men gekleed in de achttiende eeuw? Wat voor materialen werden er door de eeuwen heen gebruikt in de mode? Welke ontwerpers werden decennia geleden geroemd om hun creaties? En hoe is de mode van vroeger langzaam maar zeker veranderd in het modebeeld van nu? Allemaal vragen die in het boek Fashion – A History from the 18th to the 20th Century uitgebreid worden beantwoord.

De titel, bestaande uit twee dikke koffietafelboeken, staat vol foto’s, illustraties en kunstwerken waarin de mode sinds de 18e eeuw wordt behandeld. Vooral in de vele close-up foto’s is goed te zien hoeveel detail er vroeger in kleding verwerkt werd. De fijnste naden, borduursels en applicaties worden perfect weergegeven.

De tekst, in het Engels, is prettig leesbaar en zeer informatief. Kortom, Fashion – A History from the 18th to the 20th Century is een aboslute musthave voor iedere mode- en geschiedenisliefhebber.

Fashion – A History from the 18th to the 20th Century wordt uitgegeven door Taschen en geïmporteerd door Librero (www.librero.nl).

Prijs: €39,95.

 

 

 

Lees ook:De mode van vroeger
Lees ook:Boekwinkel Taschen geopend in P.C. Hooftstraat Amsterdam
Lees ook:Modeboek gespot: Mode & Reclame
Lees ook:Nieuw modeboek: Mode in een tijd van fascisme
Lees ook:De mode van de afgelopen honderd jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>