Catwalkfoto’s Peter Stigter in etalages Bijenkorf Amsterdam

Vanaf maandag 5 juli liggen de etalages van de Bijenkorf in Amsterdam er op hun mooist bij. Vanaf die dag zijn namelijk diverse foto’s van internationaal catwalkfotograaf Peter Stigter in de etalages te bewonderen.

De niet eerder gepubliceerde modefoto’s zullen op groot formaat in de Bijenkorf etalages worden geplaatst. Deze zullen daar tot het einde van de Amsterdam International Fashion Week blijven hangen.

Op de foto’s zijn geen standaard catwalkbeelden te zien. Ze laten juist ook zien wat er voorafgaand aan, rondom en backstage bij shows gebeurt: een magische lichtval op een verlaten decor, foto’s die de dynamiek van het modespektakel vangen.

‘Ik ben vereerd om mijn project op deze fantastische locatie te laten zien aan een breed publiek’, aldus Peter Stigter, vaste fotograaf voor de Amsterdam Fashion Week.

De foto’s zijn afkomstig uit het charity project ‘Peter Stigter aan de muur’. Daarbij komt de opbrengst van verkochte foto’s ten goede aan KNGF Geleidehonden, het opleidingscentrum voor blindegeleidehonden. De foto’s die in de Bijenkorf zullen hangen, zijn dan ook in gelimiteerde oplage van tien stuks te bestellen via de website Peter Stigter aan de muur.

Over Peter Stigter
Peter Stigter heeft zich als enige Nederlandse catwalkfotograaf een plek weten te veroveren aan de internationale mode-frontlinie. Al twintig jaar bezoeken hij en zijn ‘Team Peter Stigter’ de Fashion Weeks in Parijs, Milaan en New York. Vijf maanden per jaar volgt hij de internationale ontwerpers en modehuizen. De rest van het jaar werkt hij in Nederland, waar ook ontluikend modetalent op zijn gepassioneerde vakmanschap kan rekenen.

Lees ook:Peter Stigter Aan de Muur officieel geopend
Lees ook:Elise Kim preview collectie Amsterdam Fashion Week 2012
Lees ook:Catwalkkunst voor het goede doel
Lees ook:Sjaak Hullekes preview collectie Amsterdam Fashion Week 2012
Lees ook:Sage & Ivy preview collectie Amsterdam Fashion Week 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>