Alexander McQueen naar laatste rustplaats

Deze week werd bekend gemaakt dat de as van de onlangs overleden mode-ontwerper Alexander McQueen zal worden uitgestrooid op het Schotse Isle of Skye. Daarbij zullen enkel zijn vader en vijf broers en zussen aanwezig zijn.

De Britse ontwerper kwam regelmatig op het idyllische eiland om inspiratie op te doen in de mooie natuur. Zijn vader Ronald werd er geboren. De meest spraakmakende collectie die hieruit voortkwam was Highland Rape uit 1995. De modellen kwamen tijdens de modeshow bont en blauw en met gescheurde kleding de catwalk op.

Ook was Alexander McQueen fan van de schotse ruit. Samen met Sarah Jessica Parker was hij tijdens het Costume Institute Gala in 2006 geheel gehuld in Schotse ruit.

De ontwerper was gewoon dol op Schotland. ‘Alexander reisde steeds de hele wereld over,’ vertelde zijn broer aan de Evening Standard. ‘Maar hij voelde zich pas echt thuis als hij in Schotland was.’ Het Schotse eiland lijkt dus een goede laatste rustplaats voor Alexander McQueen.

Klik hier om de beelden van zijn allerlaatste collectie te zien.

Foto: Style.com

Lees ook:Procter & Gamble gaat Alexander McQueen geuren produceren
Lees ook:Alexander McQueen blijft voortbestaan
Lees ook:Mannenondergoed Alexander McQueen deze zomer te koop
Lees ook:Ontwerper Alexander McQueen pleegt zelfmoord
Lees ook:Anna Wintour’s reactie op overlijden McQueen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>