Kelly Rowland presenteert The Fashion Show op RTL5

Maandag 21 december was op RTL5 de eerste aflevering te zien van een nieuw modeprogramma, The Fashion Show. Het programma is in de plaats gekomen van Project Runway, waarvan een week eerder de finale werd uitgezonden. Behalve dat we bij The Fashion show Heidi Klum hebben moeten inruilen voor zangeres Kelly Rowland (Destiny’s Child) en dat Tim Gunn plaats heeft gemaakt voor ontwerper Isaac Mizrahi is het programma voor een groot deel vergelijkbaar met Project Runway.

Vijftien verschillende professionele ontwerpers strijden in The Fashion House om de kans een eigen kledinglijn te mogen lanceren en een prijs van 125.000 dollar te winnen.

Een nieuw onderdeel, dat we van Project Runway nog niet kenden, is de Harper’s Bazaar Mini Challenge. Dit is een kleine opdracht, die de designers voor het magazine Harper’s Bazaar uitvoeren. In de eerste aflevering moesten de designers bijvoorbeeld in één uur een Little Black Dress ontwerpen met een zwart T-shirt als basismateriaal. Laura Brown van Harper’s Bazaar beoordeelt de mini-opdrachten. 

Natuurlijk is er iedere week ook gewoon een grote design-opdracht. Diegene die daarbij het slechtst scoort, wordt naar huis gestuurd. Uiteindelijk blijven er drie designers over. Wie de winnaar wordt, bepaalt het Amerikaanse publiek. 

Klik hier om de biografieën van de deelnemers van The Fashion Show seizoen 1 te lezen. 

Lees ook:Amerikaanse Project Catwalk gaat voor de modellen
Lees ook:Nieuw modeprogramma met DSquared designers als hosts
Lees ook:Carine Roitfeld aan de slag bij Harper’s Bazaar
Lees ook:Miss J en Jay Manual van ANTM krijgen eigen programma
Lees ook:Heidi Klum gaat naakt voor Project Runway

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>