De boyfriend look op een vrouwelijke manier

Blazers, schoenen en broeken zijn anno 2009 opvallend mannelijk van snit. Maar ook met de boyfriend look kan je er vrouwelijk uitzien! Haal de trenchcoat, het klassieke overhemd en de skinny pants maar te voorschijn.

De modewereld is in het najaar van 2009 in een jongensachtige stemming. De blazers, schoenen, broeken en tops op de catwalks lijken rechtstreeks afkomstig uit de kledingkast van een classic gentleman. Maar ook als je de boyfriend look omarmt, kan je er nog vrouwelijk uitzien, laat webwinkel Net-a-porter.com zien.

Een donkerblauwe trenchcoat maakt je outfit chique en je krijgt er een interessante look mee als je een riem (bijvoorbeeld in een lieve kleur roze) bij draagt, aldus Net-a-porter.com. Ook de boyfriend blazer is zo’n veelzijdig kledingstuk. Je kunt er een jeans wat netter mee maken en een blouse met ruches wat minimalistischer. En goed om te weten: een blazer hoeft niet zwart te zijn, want er zijn ook modieuze varianten in wit of grijs.

De klassieke overhemden die passen bij een androgyne look kan je met uiteenlopende kledingstukken combineren: van een korte rok tot een skinny en een blazer. Dankzij de boyfriend trend is er volop keuze in smart shirts. Net-a-porter.com heeft bijvoorbeeld hippe houthakkershemden, maar ook klassieke lichtblauwe (ideaal voor op kantoor) en oversized witte (die een korte rok een trendy twist geven).

Het meest eenvoudige onderdeel van de boyfriend look is misschien wel de broek. Een skinny is altijd goed en de boyfriend pants maak je vrouwelijk met pumps met plateauzolen. De varianten met een hoge taille zijn flatteus en de vele zwarte pantalons kan je simpelweg combineren met een wit overhemd. Een man kan de was doen!

Op de foto: Overhemd van Elizabeth and James, verkrijgbaar via Net-a-porter.com

Lees ook:Skinny rokken zijn de nieuwe skinny jeans
Lees ook:Zomerkleding draag je ook in de herfst
Lees ook:De schoenen bij de boyfriend jeans zijn vrouwelijk en sexy
Lees ook:Nu ook broeken van LaDress
Lees ook:Celebs gaan voor boyfriend jeans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>