Zomerkleding draag je ook in de herfst

Er is geen reden om bij het vallen van de eerste herfstbladeren meteen je volledige zomergarderobe naar zolder te brengen. Met een paar slimme trucs heb je nog maandenlang plezier van je trenchcoat, zomerjurk en boyfriend jeans.

Een leren jack, een mooie legging, een boyfriend blazer, zwarte kousen en een lekkere sjaal. Met dit soort kledingstukken heb je ook in de herfst nog plezier van de summer must-haves van dit jaar. De Amerikaanse Glamour heeft een handig overzicht van do’s & dont’s gemaakt waarmee je je zomergarderobe moeiteloos omtovert tot herfststormbestendige outfits.

Zo maken mooie zwarte kousen een zwierige zomerjurk ook bij dalende temperaturen draagbaar. (Maar sokken zijn een no-no!). Met een shirt met lange mouwen, boyfriend blazer of een legging blijft een zomerjurkje langer warm. Vermijd in die gevallen al te bonte prints en zorg ervoor dat je outfit uit niet meer dan twee kleuren bestaat, adviseert Glamour. Een leren jack bij een lieflijk zomerjurkje is daarentegen altijd een fashion yes.

Tenslotte geeft Glamour ook tips voor fanatiekelingen die al bij de eerste herfststorm de kaki trenchcoat, boyfriend pants en donkerblauwe jeans in de ban doen. Dat is met een beetje creativiteit helemaal niet nodig. Zo combineer je een boyfriend jeans gewoon met een stoer overhemd voor een warme look, is de trenchcoat een uitkomst voor regenachtige dagen en is donker denim een ideale basis voor een boho mix & match.

Op de foto: Leren jack uit de najaarscollectie 2009 van O’Neill

Lees ook:De boyfriend look op een vrouwelijke manier
Lees ook:De zwart/wit trend
Lees ook:Biker look is voor iedereen
Lees ook:Een biker jack is overdag én ‘s avonds hot
Lees ook:How to wear: de nieuwe Western Boot

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Zomerkleding draag je ook in de herfst

 1. Peress

  Ik draag mijn zomerjurkjes ook de hele winter door ! Legging en shirtje eronder, laarzen aan en ik heb het heerlijk warm !

    /   Reply  / 
 2. fashion_woman

  inspirerend:-) Ik heb onlangs bij Heine online een stijlvolle avondjurk gekocht, zie [url=http://www.heine-shop.nl/heine/an79266779-sh9569786sp5094590/HeineNL;sid=7ezm0aunvNoe0eFzk5DEE_73w76RvQM1VIdBOIP-7kk-ofO-AA5BOIP-26u9wg==]avondjurk bij http://www.heine-shop.nl/url en volgens mij kan ik die ook perfect met een legging en een zwart leren jasje combineren.

    /   Reply  / 
 3. fashion_woman

  de link is niet helemaal gelukt;-)

    /   Reply  / 
 4. Lynsey

  De simpelste tip staat er eigenlijk nog niet eens bij: een vestje of cardigan doet het in de herfst natuurlijk ook perfect bij mouwloze jurkjes en tops met korte mouwen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>