Iedere dag in een klokhoedje

Is het niet jammer dat vrouwen alleen voor Prinsjesdag en masse de hoed uit de kast halen? Vooral omdat er dit najaar zoveel hippe hoofddeksels in de winkels hangen. Voor een tijdloze klassieker heeft de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne alles in huis.

Het klokhoedje uit de jaren dertig is weer helemaal hip. Niet alleen omdat Angelina Jolie er in Changeling mee rondliep, maar ook omdat de kledingtrends dit najaar behoorlijk geïnspireerd zijn op de eerste decennia van de vorige eeuw. De altijd trendy hoeden van Fabienne Delvigne zijn dit najaar dan ook meer dan ooit een must-have.

De hoedencollectie van Fabienne Delvigne, die sinds 1987 couturehoeden maakt in haar atelier in Brussel, kenmerken zich door een vrouwelijke en bescheiden look. Dus geen opzichtige ufo’s met de restanten van vogelnesten, zoals we die tijdens Prinsjesdag zoveel zien, maar elegante hoedjes gemaakt van donzig materiaal en met een enkele veer erop gestoken. De hoedjes hebben kleuren zoals zwart, grijs en paarsroze.

Fabienne Delvigne, die onder andere creaties maakt voor de koninklijke families in Zweden, België en Luxemburg, brengt sinds 2008 naast een couturelijn ook een trendy collectie op de markt. En die hoeden, tassen en sieraden voor alledag wil je echt niet alleen op Prinsjesdag dragen.

Op de foto: Klokhoedje Charline van Fabienne Delvigne

Lees ook:Ouderwetse hoedjes zijn weer nieuwerwets
Lees ook:Prinsjesdag 2009: grote crisis, grote hoeden?
Lees ook:Riemen bij de franjes
Lees ook:Bijzondere maten voor the big and beautiful
Lees ook:Photo of the Week: fleurige herfst met Dolce & Gabbana

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>