Jessica Joyce in New York is sprookje dat realiteit wordt

Haar voorbeelden zijn creatieve vrouwen. Zelf staat ze dit najaar toch maar mooi op de New York Fashion Week. Voor Jessica Joyce wordt dan een sprookje werkelijkheid.

‘Het moment waarop alle modellen backstage in de nieuwe collectie klaar staan. Dan komt het sprookje tot leven.’ Dat zegt Jessica Joyce over het moment tijdens de New York Fashion Week waarnaar ze het meeste uitkijkt. De 37-jarige Nederlandse modeontwerpster presenteert op 15 september voor het eerst haar collectie in New York. Het is een moment waar ze al tien jaar van droomt, vertelt ze in augustus 2009 aan Spits. ‘In 1998 kwam ik voor het eerst in New York om er stage te lopen bij een van mijn favoriete ontwerpers, Helmut Lang. Sinds die tijd ben ik verknocht aan de stad en aan het idee om er carrière te gaan maken.’

Zenuwachtig is de ontwerpster, die in 2004 haar eigen label opzette, naar eigen zeggen nu nog niet. ‘Ik ben nog te druk met de voorbereidingen.’ In augustus fotografeerde ze in Amsterdam haar zomercollectie voor 2010 als voorbereiding op de presentatie in New York.

En wat kunnen we in Nederland van Jessica Joyce verwachten? Ambities heeft de voormalige ontwerpster van We en Mexx genoeg. Zo ziet ze wel een toekomst voor zich met een Jessica Joyce lifestyle brand, ‘met als uitgangspunt een unieke en universele Jessica Joyce beeldtaal/wereld. Een hele opgave in de huidige concurrerende mode-industrie.’

Op de foto: Outfits uit de najaarscollectie 2009 van Jessica Joyce

Lees ook:Ontwerpster Elise Kim maakt showdebuut tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Christian Louboutin ontwerpt Assepoester schoentje
Lees ook:Rachel Zoe over haar eerste couture creatie voor Karolina Kurkova
Lees ook:NŌN by Kim opent online shop in februari
Lees ook:Nederland heeft er een nieuwe topstylist bij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>