Huis van Yves Saint Laurent in de verkoop

De veiling van de boedel van Yves Saint Laurent in Parijs staat niet op zichzelf. Ook het huis van de vorig jaar overleden modeontwerper in Marokko staat te koop.

Wie: In dezelfde week dat de tweede veiling van de boedel van Yves Saint Laurent is aangekondigd, is ook bekend geworden dat het huis van de ontwerper in Tanger te koop staat.
Wat: Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé kochten het huis, dat Villa Mabrouka (Huis van Geluk) heet, in Tanger in 1998. De woning telt vijf slaapkamers, heeft een enorme tuin en een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar. Wat het optrekje mag gaan kosten, is nog niet bekend.
Waar: Het huis in Tanger wordt verkocht via een makelaar. Veilinghuis Christie’s, dat de verkoop van de nalatenschap van YSL regelt, doet geen uitspraken over de verkoopwaarde van het huis.

Waarom: De tweede veiling van de nalatenschap van Yves Saint Laurent vindt in november 2009 plaats in Parijs. De eerste veiling in februari werd al de veiling van de eeuw genoemd.

Weetje: Nadat Yves Saint Laurent, die 71 jaar oud werd, zich in 2002 terugtrok uit zijn modehuis, verbleef de modeontwerper steeds vaker in Marokko. Hij was al sinds 1980 eigenaar van de Majorelletuin in Marrakech. Deze kleurrijke tuin, die is opengesteld voor het publiek, vormde een grote inspiratiebron voor de modeontwerper. ‘Ik heb vaak gedroomd over de unieke kleuren van deze tuin’, zei hij erover. Nu is de tuin een inspiratiebron voor modeliefhebbers, die er onder andere schilderijen van YSL en een herdenkingssteen kunnen bekijken.

Op de foto: Tuin bij het huis van YSL in Tanger dat nu te koop staat (foto Ivan Terestchenko, tekst Tess van Daelen)

Lees ook:Veiling YSL levert negen miljoen op
Lees ook:Modeontwerper Yves Saint Laurent overleden
Lees ook:Marilyn Manson nieuw gezicht Saint Laurent Paris
Lees ook:Yves Saint Laurent wordt Saint Laurent Paris
Lees ook:Yummy mummy Christy Turlington voor Yves Saint Laurent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>