Het hele jaar dezelfde jurk!?

Sheena Matheiken draagt 365 dagen achter elkaar dezelfde jurk. Ze zamelt zo geld in voor Indiase kinderen in sloppenwijken. En laat ons ook nog eens zien hoe veelzijdig de little black dress is.

Sheena Matheiken, bedenker van The Uniform Project, bezit zeven exemplaren van dezelfde zwarte, katoenen jurk. En een heel jaar lang draagt ze alleen maar deze jurk. Op die manier vraagt ze aandacht voor het lot van arme Indiase kinderen, die natuurlijk écht 365 dagen per jaar in dezelfde kleding rondlopen.

Sheena plaatst iedere dag een foto van zichzelf op haar website, zodat je kunt zien hoeveel verschillende outfits je kunt verzinnen op basis van één simpele jurk. Met The Uniform Project zamelt Sheena natuurlijk vooral geld in voor de opleiding van kinderen in Indiase sloppenwijken. Maar ze laat meteen ook zien hoe je er stijlvol en modieus uit kunt zien in dezelfde katoenen jurk! Gecombineerd met een vest, sjaaltje, hoedje of een losse kraag en voorzien van verschillende sokjes en schoenen ziet haar little black dress er toch steeds weer anders uit.

De jurk die Sheena sinds mei 2009 draagt, is een ontwerp van haar vriendin Eliza Starbuck. Het ontwerp houdt rekening met het intensieve gebruik: de jurk kan aan twee kanten gedragen worden, is gemaakt van ademend katoen en kan ook dienst doen als tuniek.

Wil je Sheena een handje helpen om het jaar stijlvol en modieus door te komen? Doneer dan een accessoire!

Op de foto: Sheena Matheiken in haar jurk-voor-365-dagen

Lees ook:H&M LANCEERT ‘ALL FOR CHILDREN’-COLLECTIE MET KIDS OP DE CATWALK
Lees ook:Ook India aan de Vogue
Lees ook:Win jurkjes van Mydress.nl bij Fashion.blog.nl!
Lees ook:In klassiekers naar het strand
Lees ook:Een jurk om in te stralen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>